Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
U19 ženska reprezentacija Srbije. Foto: FSS
i

U19 ženska reprezentacija Srbije. Foto: FSS

Veliki uspeh! Srbija drugi put u istoriji na Evropskom prvenstvu

Marko Đinđić - Vest objavljena: 16:31 - 09.04.2024

Najbolja ženska omladinska reprezentacija Srbije (WU19) ostvarila je veliki uspeh i plasirala se na Prvenstvo Evrope koje se od 14. do 27. jula održava u Litvaniji.

U meču odluke izabranice selektorke Lidije Stojkanović savladale su Belgiju – 2:0 (1:0) u duelu u kome nisu imale izbora, jer ih je samo pobeda vodila među najbolje omladinske reprezentacije Evrope.

Golove odluke postigla je Sara Stokić, prvi u ranoj fazi meča, igrao se treći minut kada je igračica Milana sjajnim udarcem donela veliku radost našoj reprezentaciji.

I ako je prvi gol bio malo remek delo, drugi koji je postigla u sam smiraj meča, spada u red onih koje postižu najveći majstori fudbala.

STRELCI: 0:1 Stokić 3, 0:2 Stokić 90+2. Sportski centar FSS u Staroj Pazovi. Sudija: Mihalina Djakov (Poljska).

BELGIJA: Elfernik, Jansen, Levens (27. Houg), Van Besu (46. Tabagari), Šojer, Hubaut (76. Martle), Godier (76. Fransis), Rejnders, De Mester, Bikula, Bosmans (61. Jadule). Selektor Havijer Donel

SRBIJA: Aleksić, Gaković, Stojić, Matijević, Šarić, A.Ilić (54. Gajić), Majstorović, Čingelić (61. Babić), Uvalin (86. Jošić), Matejić, Stokić. Selektorka Lidija Stojkanović

Sa polovine terena Sara Stokić je u stilu Dušana Tadića lobovala čuvara mreže Belgije i postavila konačan rezultat.

Gol za veliki trijumf, gol za plasman među najbolje ženske omladinske selekcije na Starom kontinentu. Bravo, devojke! Bravo za stručni štab na čelu sa selektorkom Lidijom Stojkanović!

Srbija je na Evropskom prvenstvu!

Pročitajte još:

Dragan Stojković Piksi/Foto: Michael Kienzler / imago sportfotodienst / Profimedia
14 40
Reprezentacija Srbije

14:40 - 09.04.2024

Britanci bruje, izgleda da je Piksi uspeo! UEFA donosi važnu odluku, to nas je uništilo u Kataru

Mnogo puta do sada su se reči Dragana Stojkovića Piksija ispostavile kao tačne. Još otkako je seo na klupu Srbiju rekao je da ćemo ići na Mundijal - otišli smo. Tamo smo doživeli jednu vrstu blamaže, međutim dobili smo novo obećanje za EURO i tamo smo se plasirali. Sada su na redu neke nove pobede, a jedna bi mogla da "padne" i pre Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

VIDEO

Tagovi:

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Damir Stančić (Damir Tattoo), FOTO: Sportal
20 00
Fudbal

20:00 - 29.04.2024

video Teška priča #04: Šaranje i crtanje

Damir Stančić, poznatiji kao „Damir Tattoo”, bio je gost četvrte epizode Sportalovog podkasta „Teška priča”. Tokom bogate karijere, Damir je radio sa najvećim zvezdama svetskog fudbala, kako domaćim, tako i stranim. Sve je počelo od Nikole Lazetića, potom je sarađivao sa Matejom Kežmanom, nakon čega sledi put u Tursku i svetla velike pozornice. Crtao je na telima Prosinečkog, Kolarova, Nastasića, Mitrovića, Srne, Savića, Jovetića, ali i Tijaga Alkantare, Felipea Mela i mnogih drugih. Uživajte!

SP u odbojci, foto: ISF
23 46
Odbojka

23:46 - 29.04.2024

video Beograd je bio centar sveta za školsku odbojku: Ovako je izgledao spektakl u Srbiji

Kakvi su spektakli iza nas u školskom sportu. Srpkinje su uzele bronzu. Nedavno smo prikazali spektakularni video sa ceremonije otvaranja Svetskog prvenstva u odbojci za srednjoškolce. Odigrano je puno mečeva prethodnih nedelju dana. A spektakularno je bilo i na utakmicama za treće i prvo mesto. Radost je odlika školskog sporta.

Tijago Silva (Photo: Paul Terry / imago sportfotodienst / Profimedia)
14 54
Premijer liga

14:54 - 29.04.2024

video Čuveni defanzivac odlazi iz Čelsija

Iskusni braziski defanzivac Tijago Silva odlazi iz Čelsija na kraju sezone. Bivši fudbaler Milana i Pari Sen Žermena oglasio se emotivnim video snimkom i potvrdom da je završio misiju u Londonu.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)

Luis Rubijales/Foto: DAVID GRAY / AFP / Profimedia
17 07
Međunarodni fudbal

17:07 - 29.04.2024

Udar na Španiju: UEFA i FIFA pokrenule istragu, moguće izbacivanje sa Evropskog prvenstva!

Fudbalski savez Španije se našao u centru pažnje zbog istrage o korupciji, ali i smene predsednika Luisa Rubijalesa, koji je tokom ceremonije na Svetskom prvenstvu za žene poljubio jednu reprezentativku Španije. To je nateralo tamošnju vladu da osnuje odbor koji će nadgledati rad saveza, ali je to dovelo do istrage FIFA i UEFA koje su reagovale zbog eventualnog mešanja politike u sport, a Rubijales je čak bio i uhapšen na aerodromu po povratku s odmora.

16 41
Sportske vesti

16:41 - 29.04.2024

Bravo, devojke! Srpkinje osvojile bronzu na Svetskom prvenstvu za srednjoškolce /FOTO/

Beograd je ponovo bio centar sveta. Ovog puta za srednjoškolce iz 29 država, koji su od 19. do 28. aprila učestvovali na Svetskom prvenstvu u odbojci. U čak osam dvorana igrani su mečevi, a u glavnom gradu Srbije je boravilo oko 1.000 dečaka i devojčica, uz profesore i članove delegacija. Ono što je za nas važno je da u ženskoj konkurenciji, bronzana medalja ostaje u Srbiji.