Vesti

0

Vujović: Vučićeva poruka je da Beograd ne sme da padne, jer bi pala i maska sa Oskara

Izvor: N1

Vujović: Vučićeva poruka je da Beograd ne sme da padne, jer bi pala i maska sa Oskara

Izvor: N1

Bivši diplomata Nebojša Vujović rekao je za N1 da je pretnja Aleksandra Vučića da će opozicija odbijanjem da učestvuje na lažnim izborima uništiti sebe, iskazana u besu, kao i da više govori o Vučićevim slabostima, nego o nemoći opozicije.

„Nije opozicija savršena, jer da jeste, bila bi na vlasti ili barem na dohvatu vlasti. Ali, opozicija je prešla dugi put i ostvarila ozbiljan rezutat, preskočila brojne Vučićeve klopke i skinula maske sa lažne Vučićeve opozicije koja se ili zavetovala da laže i vara, ili je bila naivna i bez političke mudrosti da je Vučić žedne prevede preko Morave. Da ne zaboravim i onaj najsujetniji deo desne opozicije, čiji je lider takođe potekao kraj Morave, i kojoj nije bilo potrebno da je Vučić davi u toj reci, već se sama udavila u moravskim/srpskim virovima. Pogušili su se i oni iz naselja Braće Jerković, ili odakle su već, koji su posle izbora očekivali „neku kintu“. Neki su, poput Zorane Mihajlović, Stanislave Pak i Dragana Šormaza, shvatili da su mrtvi i pre izbora, pa su odustali“, navodi Vujović.

Kako kaže, lekar sa ravne zemaljske ploče je bio „nešto“ pametniji, pa će sačekati da skuplje proda svoju kozu posle nekih narednih izbora, a do tada će češće boraviti u Banjaluci, jer je espreso tamo nešto jeftiniji.

„Najjača klijentelistička stranka je izabrala čisti klijentelizam, umesto stranke, a uostalom, kome je ta stranka više i potrebna nego da se u njoj kao u dečjoj igraonici, poigraju penzionisani advokat i četverac sa Dačićem kao kormilarom (Dragan Antić, Slavica Đukić Dejanović, Dušan Bajatović i Branko Ružić/ovaj poslednji dečko koji je obećavao). I tzv. mladi socijalisti su uz ove političare iz Jurassic Parka, ostarili i sada su zvezde koje se gase“, navodi on.

Vučić je, dodaje, pod svoj beogradski izborni kišobran dovukao minus i „plus“ Vojislava Šešelja i Rasima Ljajića.

„Onaj koji je pratio političku karijeru ovog drugog može da se zgrozi, ali samo ako je naivac i ceo život proveo trčeći u krug. Dakle, svi njegovi politički suparnici u Raškoj oblasti bili su časniji i pošteniji od njega. O Stamatoviću ništa ne treba pisati, sam je već o sebi sve rekao bez griže savesti. Ima tu oko Vučića još tipova u magluštini, ali o njima ne treba pisati. Žali bože olovku“, ističe bivši diplomata.

„Beograd pasti ne sme“

Dodaje i da Vučić pred izbore uvezuje sve domaće pretorijance i falange, jer za razliku od Josipa Broza i njegove kratke poruke o Prozoru, Vučićeva poruka je „Beograd pasti ne sme“.

„Zašto? Pa zato što bi pao pokrivač sa Beograda na vodi, sa Sava male, sa Jovanjice, sa beogradske građevinske mafije, a naravno, pala bi i maska sa Oskara. Ne bi se on i njegovi omrsili o Sajamski kompleks i EXPO 2027. Te milijarde ozbiljnih svetskih novčanica odavno im odzvanjaju u ušima. Vučić i njegovi se raduju novcu više nego Feničani koji su novac izmislili. Protežu se ti putevi novca preko Atine, Dubaija, Njujorka i Majamija. Stići će oni tamo i bez kumovih i Mitrovićevih letelica. Vučić je stavio Kosovo, kopanje litijuma, veće ušešće srpskih vojnika u trupama NATO za očuvanje mira, disciplinovanje Dodika u RS (ovaj drugi već saziva svoje savetnike i kuje taktiku odbrane). Vučiću je i dalje na raspolaganju američki oslonac (dao sam vam sve, pustite me da kradem izbore, zašto ne, pa nećete vi živeti ovde)“, navodi on.

Vujović dodaje da nema više nemačkog oslonca, niti Merkelove.

„Zato je danas njegov dan D, iskrcavanje nedaleko od Normandije, u Pariz. A tamo kupovina francuskih borbenih lovaca Rafale, francuska gradnja i upravljanje metroom (kao aerodromom/Vensi), francuske nuklearne tehnologije pa i francuskog nuklearnog otpada. Za francuski sir i vino sam će se pobrinuti na pariskim događajima i gozbama. Time će lakše progutati i prijem Kosova u Savet Evrope. A Toma Mona, Miščevićka, Dačić i slični mravi će raditi Sizifov posao. A cvrčak, cvrčak će pevati njegovu omiljenu pesmu, Beograde, Beograde, na obalama dveju reka pored Avale“, zaključuje Nebojša Vujović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR