Šta bi bilo da je bilo: Zašto se Micić u završnici utakmice ljutnuo na svog saigrača? (VIDEO) 1Foto: AP/Nell Redmond

Bez obzira u kojem su timu Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski Oklahoma je ove sezone u NBA ligi i drugi put savladala Šarlot.

To i ne čudi jer je Šarlot među najlošijima u američkoj profesionalnoj košarci, a Oklahoma (53-25) bori se s Minesotom i Denverom (oba 54-24) za prvo mesto u Zapadnoj konferenciji u susret plej-ofu.

Kada su se početkom februara sreli u Oklahomi, bilo je 126:106, a Micić i Pokuševski su igrali u pobedničkom timu.

Pošto su u međuvremenu prešli među „stršljenove“, opet su bili u ekipi domaćina, ali, i uprkos porazu (121:118), s mnogo većom ulogom i zapaženijim učinkom nego u doskorašnjem klubu.

Obojica su dali dvocifreni broj poena (Micić 17, Pokuševski 14, što mu je lični rekord za četiri godine u NBA).

Micić je uskraćen za priliku da možda bude i junak Šarlota.

Zato se, verovatno s punim pravom, i ljutnuo na svog saigrača Majlsa Bridžiza.

 

Pri vođstvu gostiju sa 118:115 na pola minuta pre kraja meča američki košarkaš je promašio šut za trojku, ali se Šarlot domogao lopte iz skoka u napadu.

U akciji za još jednu nadu Micić je dodao loptu Bridžizu, misleći da će mu ona biti vraćena dok je već bio nabaždaren da se on okuša u pokušaju za odsusni pogodak, ali se njegov saigrač, preko ruku protivnika, sebično oprobao još jednom i opet bezuspešno.

Miciću nije ostalo ništa nego da bespomoćno gunđajući širi ruke.

U protivnapadu Oklahoma je iz prekršaja dobila šansu da iz dva slobodna bacanja stavi tačku na meč. Iskoristila je jedno (119:115), ali je i odolela u poslednjih 17 sekundi, iako joj se domaćin iz koša i dodatnog penala primakao na poen zaostatka.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari