Počinju 26. Pozorišni Susreti učenika gimazija Srbije u Kragujevcu 1Foto: Z. S. M.

 

Danas u Kragujevcu počinju tradicionalni, 26. po redu Pozorišni Susreti učenika gimazija Srbije pod sloganom „Vesti, vesti! Stižu Susreti 26!”.

Susreti traju do 14. aprila a predstave se igraju u Pozorištu za decu i mlade Kragujevac.

Pozorišni Susreti Učenika Gimnazija Srbije su manifestacija koja se održava u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji od 1996. godine.

Glavni pomoćnici u organizaciji su učeničke organizacije Prve kragujevačke gimnazije, „Sopče” i „Đački parlament”, u saradnji sa Prvom kragujevačkom gimnazijom, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i gradom Kragujevcom.

Predstave se u kragujevačkom PZDKG održavaju 8., 9., 12. i 14. april a cena karte je simboličnih 100 dinara.

Počinju 26. Pozorišni Susreti učenika gimazija Srbije u Kragujevcu 2
Foto: Promo

U sklopu učeničkih organizacija nalaze se i timovi volontera, kojima su tokom Susreta dobrodošli da se pridruže i svi đaci Prve kragujevačke gimnazije.

Volonteri nakon predstava imaju zadatak da dokumentuju izjave glumaca i publike.

Takođe, imaju priliku da upoznaju glumce i kroz razgovor saznahu njihove utiske o ulozi, samoj predstavi i njenoj priremi, kao i da razgovaraju sa publikom koja daje svoje komentare o izvedenoj predstavi.

Dramske sekcije gimnazialaca iz čitave Srbije dolaze u Kragujevac, gde se međusobno takmiče u izvodjenju dramskih komada po slobodnom izboru.

Glavni cilj manifestacije je podsticanje moralnih vrednosti kulture, kako vršnjacima, tako i profesorima i ostalim sugradjanima, kao i sklapanje prijateljstava izmedju članova dramskih sekcija i učenickih organizacija.

Ovogodišnji žiri Susreta su: Jelena Stojanović Patrnogić, Nevena Kočović, Marko Đordević, a selektor predstava za PSUGS je Miroslav Petrović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari