Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Tristan Vukčević Foto: Zou Zheng / Xinhua News / Profimedia
i

Tristan Vukčević Foto: Zou Zheng / Xinhua News / Profimedia

NBA bajka Tristana Vukčevića se nastavlja: Bio na pragu dabl-dabla, Rajaković mu naneo poraz /VIDEO/

Bojan Vinulović - Vest objavljena: 06:50 - 08.04.2024

Imanuel Kvikli je imao rekord sezone sa 31 poenom i 13 asistencija, Ar Džej Baret je postigao 22 poena, a Toronto Reptorsi su u nedelju uveče pobedili Vašington sa 130:122, nanevši Vizardsima 64. poraz u sezoni, što im je najgori učinak franšize u istoriji. Klub ne može da se pohvali učinkom, ali na individualnom planu, Tristan Vukčević može da bude zadovoljan, ovaj put je bio na pragu dabl-dabla.

Nikola Jović je ostvario sjajan učinak, ispratili su ga potom Micić i Pokuševski, a onda je i Tristan Vukčević pokazao da će na njega računati.

Keli Olinik je postigao 21 poen, a Geri Trent Džunior 20, pa su Reptorsi prekinuli niz od osam poraza kod kuće, pobedili su dva puta uzastopno prvi put od najboljeg niza od tri utakmice u sezoni, od 22. do 26. februara.

Reptorsi su u četvrtak već prekinuli niz od 15 poraza pobedom od 117:111 u Milvokiju.

„Dve dobre pobede“, rekao je Kvikli.

"Moramo da nastavimo da gradimo to."

Kvikli je šutirao 9/15 iz igre i 10/10 na liniji slobodnih bacanja, a Toronto je pobedio u četvrtom uzastopnom meču kod kuće sa Vašingtonom.

„Njegova šuterska sposobnost otvara mnogo toga za sve u ovom timu“, rekao je trener Reptorsa Darko Rajaković.

Deni Avdija je imao 32 poena i 10 skokova, a Džordan Pul je dodao 29 poena i 12 asistencija za Vašington. Kori Kispert je postigao 21 poen, a Patrik Boldvin je imao rekord sezone od 16 poena i 11 skokova, ali su Vizardsi izgubili šesti put od sedam poslednjih mečeva.

Vašington (15-64) je izgubio 63 utakmice u 2000-01 i ponovo u 2008-09. Vizardsima su ostale tri utakmice, a već su na najgorem učinku franšize u istoriji.

„Svi smo mi takmičari“, rekao je privremeni trener Vizardsa Brajan Kif.

„Niko ne želi da izgubi. Naša organizacija se ne bavi time, ali mi smo u procesu učenja kako da pobedimo.”

Kajl Kuzma nije bio dostupan zbog uganuća desnog skočnog zgloba, što je njegovo četvrto odsustvo u poslednjih pet utakmica. Napadač Marvin Begli III propustio je svoju treću uzastopnu utakmicu zbog povrede desnog kolena.

Džoni Dejvis je startovao za Vizardse, ali je izašao posle šest minuta zbog povrede levog kuka.

Vašington je u prvoj četvrtini imao više izgubljenih lopti (osam) nego što je ubacio koševa (pet). Reptorsi su lako poveli sa 42:17 posle prvog perioda perioda.

„Nije mi se dopao početak“, rekao je Kif.

"Moramo da počnemo bolje."

Vašington je nadigrao Toronto sa 21:2 u prvih sedam minuta druge deonice, pošto su Reptorsi promašili 14 od 15 šuteva sa igre. Toronto se oporavio i ubacio sledećih osam uzastopnih koševa, pa je poveo sa 63-50 na poluvremenu.

Učinak Vašingtona nije za pohvalu, ali na individualnom planu, Tristan Vukčević može da bude i više nego zadovoljan. Bio je na pragu dabl-dabla sa 11 poena i devet skokova, upisao je još četiri asistencije, za 23 i po minuta na terenu. Šutirao je 4/10 iz igre, 1/5 za tri, ubacio je oba slobodna bacanja i imao je čak pozitivan +/- indeks sa 5. Dodao je i tri blokade, dve lopte je izgubio.

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Novogodišnji koktel Odbojkaškog saveza Srbije, Ivan Knežević (Foto: Starsport/Dušan Milenković)
18 21
Odbojka

18:21 - 15.05.2024

video Ivan Knežević: Neka mala Srbija je tu koja im stalno pravi probleme

Srbija je odbojkaška velesila! Već decenijama sa velikim ponosom pratimo ono što devojke i momci rade na terenu, a o tome kako sve izgleda iza zatvorenih vrata u novoj epizodi Serviranja sa Ivanom i Vemom razgovarali smo sa Ivanom Kneževićem, generalnim sekretarom Odbojkaškog saveza Srbije.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)

VAR provera na meču Mančester junajted - Koventri (Foto: Richard Callis / Zuma Press / Profimedia)
18 59
Premijer liga

18:59 - 15.05.2024

Veliki preokret: Već se ukida VAR?!

Iznenađujuće vesti dolaze nam iz Premijer lige. Video tehnologija, odnosno asistent kod sudija putem ponovljenog snimka (VAR), stavlja se na glasanje i postoji velika mogućnost da se ukine u najjačoj ligi sveta.

Foto: FK Crvena zvezda
18 56
Crvena zvezda

18:56 - 15.05.2024

Proslava titule je prilika za zvezdaše da postave rekord

Fudbaleri Crvene zvezde 25. maja slave 35. ukupno, a sedmu u nizu šampionsku titulu. Utakmica protiv Čukaričkog (19 časova) biće pravi spektakl za sve zvezdaše, koji bi velikim odzivom mogli da postave rekord kada su prosečne posete na Marakani u pitanju.

Pep Lijnders (John Walton / PA Images / Profimedia)
16 10
Međunarodni fudbal

16:10 - 15.05.2024

Srbi dobili neočekivanog trenera iz Liverpula

Austrijski Salcburg posle duže vremena, po svemu sudeći, ostaće bez šampionske krune, zbog čega će uslediti promene. Prva i najbitnija je da će dugogodišnji asistent Jirgena Klopa u Liverpulu, Pep Lijnders biti postavljen za trenera.