Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Detalj sa meča Radnik - Crvena zvezda (Foto: Starsport)
i

Detalj sa meča Radnik - Crvena zvezda (Foto: Starsport)

Zvezda lomila, lomila i slomila Radnik: Crveno-beli uz probleme štiklirali i Surdulicu

Vanja Aleksić - Vest objavljena: 17:58 - 07.04.2024

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su u Surdulici protiv Radnika rezultatom 2:0 u 29. kola Superlige Srbije. Dvostruki strelac za aktuelnog prvaka države bio je Aleksandar Katai.

Počelo je oprezno sa obe strane. Radnik se dobro branio, dok je Zvezda pokušavala po veoma lošem terenu da ugrozi gol Ranđelovića.

U 10. minutu Hvang je imao prvu priliku na meču, ali je njegov udarac odbranio golman domaćih. Potom velika greška Glazera, od kog se odbila lopta do Čumića, ali se iskupio za svoj kiks tako što je skinuo zicer napadaču Radnika.

Do kraja prvog dela, imao je šansu i Šerif Ndiaje, ali se loše snašao u šesnaestercu domaće ekipe.

U drugom delu, crveno-beli su počeli sa opsadom gola domaćina, stvarali su šansu za šansom, ali prvu stopostotnu priliku imao je Radnik kada je Điga u 65. minutu pogrešio, a Hajdarević izašao sam ispred Glazera, međutim Izraelac je spasao Zvezdu i poslao loptu u korner.

Jedanaest minuta kasnije, Aleksandar Katai je kaznio taj promašaj i svojoj ekipi doneo vođstvo u 76. minutu. Akciju je započeo Hvang koji je dodao dobar pas za Krasoa, koji je potom iz prve uposlio Kataija kome nije bilo teško da stavi loptu u mrežu.

Dva minuta do isteka 90., Zvezdina desetka je drugim pogotkom stavila tačku na ovaj meč. Srđan Mijailović je ubacio loptu pred gol Ranđelovića, a Katai je iz neposredne blizine pogodio.

Ovom pobedom Zvezda je pobegla Partizanu sedam bodova, ali svoj duel 29. Kola crno-beli igraju od 20.00 časova sa Novim Pazarom.

Kraj utakmice

90' - Još jedna izmena u Zvezdi, izašao je Ndiaj, a u igru je ušao Šljivić.

88' - GOL! Ponovo Katai! 12 minuta nakon prvog, Zvezdina desetka je najverovatnije stavila tačku na ovaj susret. Mijailović je dobro centrirao, a Katai je smestio loptu u mrežu!

80' - Dvostruka izmena u Radniku, izašli su Čumić i Jovanović, a ušli Stanojević i Kunić.

78' - Žuti karton za Kangu, zbog rasprave sa Jovanovićem, pošto nije hteo da se vrati na svoju polovinu terena.

76' - GOL! Aleksandar Katai, je krunisao prelepu akciju crveno-belih fantastičnim pogotkom, Hvang je posalo pas Krasou, a ovaj je iz prve uposlio Kataija koji je doneo prednost Crvenoj zvezdi!

75' - Ređaju se napadi Zvezde, crveno-beli opsedaju gol Randđelovića.

70'- Dobar prodor Aleksandra Kataija, po levoj strani, ali je njegov udarac završio na stativi!

69' - Rodić je odlično centrirao, lopta je došla do Hvanga koji je najbolju šansu u drugom delu utakmice prosuo, pošto je loptu sa osam metara posla preko prečke.

68' - Žuti karton za Vranjanina nakon prekršaja nad Ndiajem-

65' - Ogromna šansa za Radnik! Hajdarević je nakon greške Đige sam izašao ispred Glazera, ali je Izraelac ponovo bio na zadatku i poslao loptu u korner.

63' - Nova izmena u Crvenoj zvezdi, igru je napustio Ivanić, a Kraso je ušao.

61' - Izmena u Radniku, izašao je Anđelkovića, a u igru je ušao Bogdanović.

60' - Ponovo šansa za crveno-bele, Katai je dobro prošao po levoj strani, ali Ndiaj nije lepo zahvatio loptu sa pet metara.

57' - Povreda napadača Radnika Čumića, koji je istao na zemlji nakon vazdušnog duela sa Spajićem

53' - Aleksandar Katai kako je ušao u igru, Zvezda deluje opasnije, upravo je on imao priliku, ali je lopta završila u gol autu.

49' - Pokušao je Mirko Ivanić, ali lopta je otišla malo iznad prečke.

46' - Počelo je drugo poluvreme, izmena u Crvenoj zvezdi, umesto Stamenića u igri je Aleksandar Katai.

Prvo poluvreme

45'+4 - Kraj prvog poluvremena. Domaćin se organizovano branio, a crveno-beli nisu uspeli da ugroze gol Ranđelovića, sem jedne izgledne šanse Hvanga i udarca Olajinke, sa druge strane Glazer je odbranio zicer Čumiću.

43' - Hajdarević je povukao kontru Radnika, ali na kraju ništa od ovog napada domaće ekipe.

40' - Nakon kratkog prekida zbog povrede Abubakara, igra je nastavljena

39' - Žuti karton za Aleksandra Kadijevića zbog prigovora.

37' - Gužva u šesnaestercu Radnika, ali su domaći igrači uspeli da izbace loptu na pola terena

31' - Ivanić je sjajno pronašao Ndiaja u šesnaestercu Radnika, ali Šerif se nije snašao.

30' - Oboren je golman domaćih, Ranđelović, od strane Šerifa Ndiaja, dosuđen je faul za Radnik.

27' - Kratki prekid, da bi se igrači osvežili.

25' - Nastavlja se pritisak Zvezde, ovoga puta ponovo je Mijailović imao šansu, ali je loše uputio centaršut.

23' - Kakva prilika za Crvenu zvezdu! Gelor Kanga je dobro izveo korner, a Olanjinka je dobro šutirao, ali samo još jedan korner. za crveno-bele.

21' - Srđan Mijailović je opet pokušao sa šesnaest metara, ali loše je zahvatio loptu.

18' - Velika šansa za domaću ekipu, greška u odbrani crveno-belih donela je zicer priliku za Anđelkovića, ali Glazer je uspešno intervenisao.

16' - Ivanić je povukao polukontru, dodao pas do Ndiaja koji je bio neprecizan.

12' - Pokušao je Mijailović sa dvadesetak metara, ali je udarac Zvezdinog fudbalera otišao preko gola.

10' - Prva šansa na utakmici za Crvenu zvezdu, Stamenić je ubacio loptu u šesnaesterac, a Hvang je šutirao, ali je golman Radnika odbranio udarac.

7'- Uglavnom se igra odvija na polovini terena, bez izglednih šansi.

Utakmica je počela.

15.00 - Poznati su satavi

Ne želi Vladan Milojević ništa da rizikuje već se odlučio za izuzetno snažan sastav, iako njegova ekipa slovi za velikog favorita u Surdulici. Sa druge strane, jasno je da će tim Dušana Đorđevića biti fokusiran na defanzivu, sa četvoricom u poslednjoj liniji i trojicom u veznom redu.

Radnik (4-3-2-1): Ranđelović - Gašić, Sadik, Vranjanin, Kadijević - Hajdarević, Oreščanin, Rustemović - Jovanović, Anđelković - Čumić.

Na klupi: Vukadinović (G), Bogdanović, Cvetković, Kunić, Milićević, Šovšić, Stanojević, Stojanović, Stojković i Zajmović.

Trener: Dušan Đorđević.

Crvena zvezda: (4-2-3-1): Glazer - Mijailović, Spajić, Điga, Rodić - Stamenić, Kanga - Olajinka, Hvang, Ivanić - Ndijaje.

Na klupi: Popović (G), Katai, Kraso, Milunović, Mimović, Nikolić, Šljivić i Sremčević.

Trener: Vladan Milojević.

Sudije: Stanko Ostraćanin (glavni), Nemanja Petrović i Slobodan Pavlović (pomoćnici), Pavle Tomić i Milica Milovanović (VAR).

Uoči meča

Fudbaleri Crvene zvezde u 29. kolu Superlige Srbije gostuju Radnik iz Surdulice i pobedom će pokušati da održe bodovnu prednost u odnosu na rivale i lidersku poziciju na tabeli.

Tim Vladana Milojevića trenutno ima četiri boda više od drugoplasiranog Partizana, i ima bolji status pred dve poslednje utakmice u ligaškom delu i još sedam u plej-ofu.

Uprkos stanju na tabeli ekipe Radnika, smatram da je utakmica za pažnju. Gledali smo ih u zadnjim mečevima, davali su maksimum i siguran sam da će im biti izazov da pred punim stadionom odigraju protiv Zvezde. Neće biti lako i imam pun respekt prema Radniku. Ne postoje unapred upisani bodovi i uvek razmišljam kao da je preko puta nas najbolji mogući protivnik- istakao je Vladan Milojević, strateg crveno-belih, pred ovu utakmicu.

Što se Surduličana tiče, Radnik je poslednjeplasiran na tabeli sa svega 18 bodova iz 28 utakmica i pravo bi čudo trebalo da se desi da i iduće sezonu imaju status člana elitnog ranga srpskog fudbala.

Početak utakmice na stadionu „Rajko Mitić” zakazan je za 16 časova, a tok ovog duela možete uživo da pratite putem „Premium jedan” kanala Arene sport, kao i putem bloga Sportala.

Superliga Srbije, 29. kolo

Subota

Železničar - Vojvodina 0:3 (0:2)

(Ivanović 10, 59, Zukić 23 penal)

TSC - Čukarički 0:0

Nedelja

14.30 Radnički 1923 - Spartak

16.00 Radnik - Crvena zvezda

16.30 Radnički Niš - Voždovac

20.00 Partizan - Novi Pazar

Ponedeljak

16.00 IMT - Napredak

18.30 Javor - Mladost

Pročitajte i:

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Detalj sa meča FK Napredak - FK Crvena zvezda/Foto:  FK Crvena zvezda
21 40
Crvena zvezda

21:40 - 16.05.2024

video Kneževićev ples u Lazarevom gradu: Zvezdina četvorka protiv Napretka, proradio Sremčević

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras Napredak u Kruševcu rezultatom 4:0, u šestom kolu plej-ofa Superlige Srbije. Golove za goste postigli su Nikola Knežević u osmom, Aleksandar Katai u prvom minutu nadoknade prvog dela, kao i Uroš Sremčević u 42. i 68. minutu. Zvezda je odavno osvojila sedmu uzastopnu titulu, ovom pobedom je došla do 93 boda, Napredak je na osmom mestu sa 40 bodova.

Ćabi Alonso, Detalj sa meča Roma - Bajer Leverkuzen (Foto: Gennaro Masi/LiveMedia / ipa-age / IPA / Profimedia)
14 17
Fudbal

14:17 - 16.05.2024

video Alonso: Želim da nam ovo bude istorijska sezona

Nedelju dana uoči finala Lige Evrope, glavni trener Bajera iz Leverkuzena, Ćabi Alonso, bio je raspoložen kada je razgovarao sa medijima u sredu otkrivši koji im je glavni cilj ove sezone.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)

ŽFK Crvena zvezda (Foto: Instagram)
12 04
Superliga

12:04 - 17.05.2024

CAS presudio – Spartak odbijen, Zvezdi ide prva titula

Fudbalerke Crvene zvezde postale su šampionke Srbije za "zelenim stolom". Sud za sportsku arbitražu iz Lozane potvrdio je kaznu subotičkom Spartaku od četiri boda minusa, posle čega je titula prvi put u istoriji otišla na Marakanu.