U Subotici Sajam zapošljavanja – posao za oko 400 radnika

SUBOTICA – U prostorijama subotičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje će se u petak 12.aprila, od 10 do 13 časova održati  Sajam zapošljavanja. Nezaposlena lica i ona koja traže promenu zaposlenja moći će da konkurišu kod 27 poslodavaca, koji će ponuditi oko 400 slobodnih radnih mesta.

Traženi su različiti obrazovni profili kao i stepeni stručne spreme, navode iz subotičke filijale.

„Možemo reći da se traže kao i svih ostalih godina šivači, metaloglodači, bravari, administrativni radnici, hemijski tehničari, mašinski  tehničari, trgovci, naravno biće ponuda i za one visokom i višom stručnom spremom iz oblasti mašinstva, elektrotehnike, hemije itd“ – rekla je načelnica Odeljenja za posredovanje u zapošljavanju i planiranje karijere, Tijana Kerleta.

Kerleta napominje da je Sajam zapošljavanja jedna od mera aktivne politike zapošljavanja koja je pokazala veoma dobre efekte. Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje trenutno je  6.203 lica sa teritorije Subotice, od čega je 3.266 žena.

„Što se tiče neke statistike i zapošljavanja nakon Sajma, u principu se oko 40 odsto ljudi zaposli nakon Sajma u nekom periodu od šest meseci. Ne pozivamo samo lica koja su nezaposlena, već i ona koja traže promenu zaposlenja, jer smatramo da je ovo jedinstvena prilika da na jednom mestu upoznaju 27 poslodavaca i predstave svoje kvalifikacije, svoje veštine i na taj način poboljšaju svoje mogućnosti za zapošljavanje.“

 

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.