Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Novak Đoković FOTO: Profimedia/Antoine Couvercelle/Panoramic
i

Novak Đoković FOTO: Profimedia/Antoine Couvercelle/Panoramic Foto: Profimedia

"Nemam velika očekivanja u Monte Karlu!" Novak Đoković svestan da ova godina nije počela dobro: Potrebno mi je više vremena...

Jelena Medić - Vest objavljena: 10:05 - 07.04.2024

Novak Đoković već sedam dana trenira u Monte Karlu i čeka start prvog mastersa na šljaci. On je u Kneževini trenirao sa Grigorom Dimitrovim u subotu pre podne, a potom je nekoliko sati kasnije istog dana, imao i konferenciju za štampu na kojoj je istakao da nema velika očekivanja od ovog turnira.

Da je svestan Novak Đoković da mu ne ide najbolje na početku nove sezone, govore i njegove reči pred start mastersa u Monte Karlu. Najbolji teniser sveta zna da prelazak sa betona na šljaku, koja je najzahtevnija podloga, ne ide lako i zato će mu trebati malo više vremena da se navikne na kretanje i udaranje loptica na crvenom tucaniku.

- Očekivanja nisu toliko visoka, naročito zbog načina na koji sam igrao u 2024. i rezultata koje sam beležio u Monaku prethodnih godina, a nisu bili sjajni. Ponašaću se u skladu s tim i sniziti očekivanja - rekao je Novak na konferenciji za medije.

Đoković je istakao da je posebno teško igrati u Monte Karlu jer praktično igra kod kuće, pred svojim navijačima. Deca su mu rođena u Monaku, ima stan u Kneževini, a jedno vreme je ovo mesto bila njegova stalna baza.

- Nekim igračima, poput mene, potrebno je malo više vremena da bi dostigli vrhunski nivo tenisa. Ranije karijeri sam bio dobar u Monte Karlu. Osvajao sam titule 2013. i 2015, ali to je bilo davno. Poslednjih pet ili šest puta nisam imao uspeha i nadam se da bi to moglo da se promeni. To što sam smanjio očekivanja ne znači da ulazim u turnir bez entuzijazma i uzbuđenja, naprotiv. Nisam igrao u Majamiju, tako da sam imao više vremena da treniram na šljaci i pripremim telo i igru za ovu podlogu. Hajde da vidimo kako će to izgledati.

Nole je samo dva puta osvojio Monte Karlo, a poslednjih godina ne beleži dobre rezultate u Kneževini. Prošle godine je izgubio od Musetija u 3. kolu, a godinu dana pre u drugoj rundi je izgubio od Alehandra Davidoviča Fokine. Ni 2021. nije se proslavio u Kneževini jer je izgubio u 3. kolu od Dana Evansa. Godine 2020. turnir nije održan zbog korone, a 2019. Noleta je u četvrtfinalu zaustavio Danil Medvedev.

U 2018. takođe je stigao samo do 3. kola kada ga je pobedio Dominik Tim, a 2017. je u četvrtfinalu izgubio od Davida Gofana. Jirži Veseli ga je dobio u 2. rundi 2016.

Poslednji put u Monaku je dobro odigrao 2015. kada je osvojio ovaj turnir pobedivši u finalu Tomaša Berdiha.

Novak Đoković, Nenad Zimonjić FOTO: Profimedia/Felice Calabrò/PA Images
Novak Đoković, Nenad Zimonjić FOTO: Profimedia/Felice Calabrò/PA Images

Podsetimo, u petak je održan i žreb za turnir u Monte Karlu. U prvom kolu je prvi teniser sveta slobodan, dok ga u drugoj rundi čeka pobednik duela u kom se sastaju Roman Safijulin i kvalifikant.

Nole je pričao ponovo i o raskidu saradnje sa Goranom Ivaniševićem.

- Obojica smo osetili da smo dali maksimum u tom odnosu, bilo je vreme da se krene dalje. Goran ostaje jedan od najuspešnijih trenera u istoriji tenisa, ne može biti obrisano to što smo postigli. Rezultati govore za sebe, a on ostaje dobar prijatelj mene i moje porodice.

Sa Đokovićem je u Monte Karlu Nenad Zimonjić koji mu pomaže od kada je raskinuo saradnju sa Ivaniševićem.

Pogledajte još: Najlepši video - Novak Đoković sa celom svojom porodicom trenira na stadionu Monaka

Pročitajte još:

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Novogodišnji koktel Odbojkaškog saveza Srbije, Ivan Knežević (Foto: Starsport/Dušan Milenković)
18 21
Odbojka

18:21 - 15.05.2024

video Ivan Knežević: Neka mala Srbija je tu koja im stalno pravi probleme

Srbija je odbojkaška velesila! Već decenijama sa velikim ponosom pratimo ono što devojke i momci rade na terenu, a o tome kako sve izgleda iza zatvorenih vrata u novoj epizodi Serviranja sa Ivanom i Vemom razgovarali smo sa Ivanom Kneževićem, generalnim sekretarom Odbojkaškog saveza Srbije.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)

VAR provera na meču Mančester junajted - Koventri (Foto: Richard Callis / Zuma Press / Profimedia)
18 59
Premijer liga

18:59 - 15.05.2024

Veliki preokret: Već se ukida VAR?!

Iznenađujuće vesti dolaze nam iz Premijer lige. Video tehnologija, odnosno asistent kod sudija putem ponovljenog snimka (VAR), stavlja se na glasanje i postoji velika mogućnost da se ukine u najjačoj ligi sveta.

Foto: FK Crvena zvezda
18 56
Crvena zvezda

18:56 - 15.05.2024

Proslava titule je prilika za zvezdaše da postave rekord

Fudbaleri Crvene zvezde 25. maja slave 35. ukupno, a sedmu u nizu šampionsku titulu. Utakmica protiv Čukaričkog (19 časova) biće pravi spektakl za sve zvezdaše, koji bi velikim odzivom mogli da postave rekord kada su prosečne posete na Marakani u pitanju.

Pep Lijnders (John Walton / PA Images / Profimedia)
16 10
Međunarodni fudbal

16:10 - 15.05.2024

Srbi dobili neočekivanog trenera iz Liverpula

Austrijski Salcburg posle duže vremena, po svemu sudeći, ostaće bez šampionske krune, zbog čega će uslediti promene. Prva i najbitnija je da će dugogodišnji asistent Jirgena Klopa u Liverpulu, Pep Lijnders biti postavljen za trenera.