Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Novak Đoković, Grigor Dimitrov FOTO: Prrofimedia/Felice Calabrò/PA Images
i

Novak Đoković, Grigor Dimitrov FOTO: Prrofimedia/Felice Calabrò/PA Images Foto: Profimedia

Zavirite na trening Novaka Đokovića pred Monte Karlo, jedan čovek ga je nasmejao do suza /FOTO/

Jelena Medić - Vest objavljena: 14:23 - 06.04.2024

Za Novaka Đokovića je ova subota bila radna. Trenirao je u Monte Karlu sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim, a društvo su mu pravili Nenad Zimonjić i Miljan Amanović.

Novak Đoković je od prošlog vikenda u Monte Karlu, gde trenira pred start prvog mastersa na šljaci, ove godine. Start u Kneževini je zakazan za 7. april, a i ova subota, kao i prethodnih nekoliko dana, za Noleta je bila radna.

On je u Monako doputovao u društvu Nenada Zimonjića, Miljana Amanovića i Marka Panikija, a ove subote je trenirao sa svojim dobrim prijateljem iz Bugarske. Reč je, naravno, o Grigoru Dimitrovu.

Novak Đoković, Nenad Zimonjić FOTO: Profimedia/Felice Calabrò/PA Images
Novak Đoković, Nenad Zimonjić FOTO: Profimedia/Felice Calabrò/PA Images

Đoković je postavljen za prvog nosioca u Monte Karlu i na startu će biti slobodan, dok ga u 2. kolu očekuje duel protiv boljeg iz meča Safijulin (Rusija) - kvalifikant.

Pre nego što je otišao u Monako, Đoković je u društvu Nenada Zimonjića, trenirao na Košutnjaku u Beogradu. Proteklu sedmicu obeležila je i vest da je Srbin raskinuo saradnju sa Goranom Ivaniševićem i da trenutno nema trenera, ali da nije isključeno da ga uopšte neće imati. Ziki je sa njim u svojstvu prijatelja koji mu pomaže, baš kao i na Vimbldonu 2022.

Novak Đoković, Nenad Zimonjić FOTO: Profimedia/Felice Calabrò/PA Images
Novak Đoković, Nenad Zimonjić FOTO: Profimedia/Felice Calabrò/PA Images

Goran je pre svega prijatelj za života, moj i moje porodice. Izuzetno mi je drag, kraj profesionalne saradnje ne znači kraj prijateljstva. Rastanak je bio pozitivan, koliko god može da bude, došlo je do tačke zasićenja posle skoro pet godina saradnje. Ispisali smo istoriju našeg sporta, osvajali slemove, a prošli smo kroz sito i rešeto – diskvaifikacija, deportacija… Uvek ću se sećati toga da je bio ljudski tu za mene, takve vrednosti su bile ispred svega. Iz te hemije je i rezultat došao kao posledica. Sve najlepše mu želim.

Još nemam jasnu ideju ko bi to mogao da bude i da li će uopšte nekoga biti. Imao sam trenere od malih nogu. Pokušavam da osetim šta je to što mi prija.  Tako da, bićete blagovremeno obavešteni svakako ako neko bude došao - rekao je Nole u Beogradu.

Novak Đoković, Nenad Zimonjić, Miljan Amanović FOTO: Profimedia/Felice Calabrò/PA Images
Novak Đoković, Nenad Zimonjić, Miljan Amanović FOTO: Profimedia/Felice Calabrò/PA Images

U međuvremenu, Goran Ivanišević se oglasio i istakao da je idealan trener u ovom trenutku za Đokovića, upravo Zimonjić.

- Ne znam još koliko će Novak igrati, to zavisi od njega, ali mislim da je sada sa njim perfektna osoba u ovom trenutku – Ziki. On je moj veliki prijatelj, mnogo smo toga prošli, volim ga – on je veliki teniski znalac. Ipak, ono što je najvažnije u celoj toj priči jeste da poznaje Novaka. Ne treba Novaku sada neki novi trener, dok ga prvo upozna, ovaj (Novak) bi posle deset dana ‘poludeo’, a taj trener bi se pitao šta se događa. Moja teorija je – Balkanac može svakoga da trenira, ali Balkanca može samo osoba s ovih prostora. Marjan (Vajda) je Slovak, ali tu smo blizu, dok je Boris jako dobro s njim funkcionisao, pošto je teniski vrlo inteligentna osoba. Mnogo mu je pomogao. Čuli smo se Ziki i ja, pričali smo i pre nego što sam saznao da ga je Novak pozvao, mislim da je Ziki perfektan za Novaka. Može mu pomoći i teniski, Novak sve zna, ali možda će mu istu stvar reći na drugačiji način, drugi pristup, što će biti osveženje za Novaka. Ziki poznaje Noletov mentalitet, bili su u Dejvis kup timu zajedno, Ziki je bio i selektor - istakao je Ivanišević.

Novak Đoković, Grigor Dimitrov FOTO: Profimedia/Felice Calabrò/PA Images
Novak Đoković, Grigor Dimitrov FOTO: Profimedia/Felice Calabrò/PA Images

Nole je iskoristio priliku dok je u Monte Karlu da trenira sa Bugarinom sa kojim je dobar prijatelj, ali i sa kojim deli istog sponzora. Obojica nose opremu marke Lakost.

Prema fotografijama koje su ove subote nastale u Monaku, obojica su se odlično zabavili na treningu.

Pogledajte još: Najlepši video - Novak Đoković sa celom svojom porodicom trenira na stadionu Monaka

Pročitajte još:

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Novak Đoković. Foto: Aleksandar Dimitrijević/Sportal
18 01
Novak Đoković

18:01 - 28.04.2024

video Zabrinuti Novak stigao u Urgentni centar zbog oca Srđana

Najbolji teniser sveta Novak Đoković stigao je u Urgentni centar, kako bi bio uz oca Srđana, koji je doživeo povredu ramena posle pada. Do peha je došlo dok je Srđan hranio ptice i tom prilikom je pao sa stolice kada je i zadobio prelom nadlaktične kosti, a lekari su odlučili da još neko vreme ostane na pregledima.

Sara Ćirković osvojila zlato na Evropskom prvenstvu (Foto: Sportal/Aleksandar Dimitrijević)
12 25
Boks

12:25 - 28.04.2024

video Ovo je najopasnija devojčica u Srbiji i Evropi

Sa 15 godina Sara Ćirković je osvojila srebro na Evropskom prvenstvu za juniorke, sa 16 srebro na Evropskom prvenstvu za omladinke, a 17 je imala kada je postala šampionka Evrope u tom uzrastu, a i šampionka sveta. Onda je postala punoletna i kao mlađa seniorka postala šampionka Evrope, a onda sa 19 postala seniorska prvakinja Evrope. Najbolja bokserka "starog kontinenta", devojčica sa vatrometom u rukavicama.

Holandski teniser Talon Grikspor (Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia)
22 33
Tenis

22:33 - 28.04.2024

video Šok u Madridu, 11. nosilac ispao posle trilera

Holandski teniser Talon Grikspor plasirao se u osminu finala mastersa u Madridu, pošto je posle tri seta savladao Danca Holgera Runea, 11. nosioca turnira u prestonici Španije (6:4, 4:6, 6:3).

Elena Ribakina na mastersu u Madridu (Foto: Oscar J. Barroso / Zuma Press / Profimedia)
22 30
Tenis

22:30 - 28.04.2024

video Ribakina silovito do trećeg kola Madrida

Kazahstanska teniserka Elena Ribakina izborila je plasman u treću rundu mastersa u Madridu, pošto je savladala Egipćanku Majar Šerif sa 2:0, po setovima 6:1, 6:4.

Aleksandar Ćirković, Detalj sa meča FK Partizan – FK TSC. Foto: Aleksandar Dimitrijević/Sportal
21 23
Superliga

21:23 - 28.04.2024

video Jovanović matirao prezimenjaka i nokautirao Partizan

TSC ponovo vodi, strelac je Saša Jovanović! Ćirković, Pantović i Đakovac su učestvovali u akciji koju je završio rezervista, samo nekoliko minuta po ulasku u igru. Iako među najnižima na terenu, glavom je zatresao mrežu.

Bibars Natho Leonard Ovusu, Detalj sa meča FK Partizan – FK TSC. Foto: Aleksandar Dimitrijević/Sportal
20 20
Superliga

20:20 - 28.04.2024

video Golčina Natha iz slobodnjaka

Partizan poravnava rezultat fantastičnim golom Bibarsa Natha iz slobodnog udarca. Dobili su crno-beli slobodnjak na nekih 17 metara, loptu je namestio Izraelac i majstorski pogodio preko zida pored nepomičnog Veljka Ilića.

Aleksandar Ćirković Ifet Đakovac Nemanja Stojić, Detalj sa meča FK Partizan – FK TSC. Foto: Aleksandar Dimitrijević/Sportal
20 13
Superliga

20:13 - 28.04.2024

video Ćirković opet utišao Humsku

TSC dolazi do prednosti golom Aleksandra Ćirkovića. Po desnoj strani je prelako prošao Pantović pored Antića i poslao povratnu na sedam metara, gde je usamljeni Ćirković rutinski pogodio mrežu.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)

Jovan Nikolić (Foto: BSS)
20 52
Boks

20:52 - 28.04.2024

Gotovo je Evropsko prvenstvo, ništa više neće biti isto u srpskom boksu! Zlato Nikolića, srebra Simića i Veletića za kraj - i još 17 medalja

Srbija je osvojila tri zlatne medalje u ženskoj konkurenciji i jednu u muškoj na Evropskom prvenstvu u Beogradu koje menja istoriju srpskog i evropskog boksa. Prvo objedinjeno kontinentalno prvenstvo za muškarce i žene, a i rekordno sa osvojenih 20 medalja naših predstavnika. Poslednjeg dana u muškim finalima je zlato osvojio Jovan Nikolić, a srebrna odličja Rastko Simić i Dušan Veletić.