Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Нови тајни састојак за лепе и здраве орхидеје

Прелепе орхидеје су цвет који уз правилну негу и негу враћа десет пута више лепоте. И таман када помислимо да смо научили све трикове за њихову дохрану, појављује се још један.
Фото: Pixabay/anncapictures

Ваш нови тајни састојак за лепе и здраве орхидеје такође се уклапа у предстојећу ускршњу сезону, а то су љуске јајета.

Наиме, љуске јајета су богате калцијумом и калијумом, који ће ојачати ћелијске зидове ваших орхидеја и тако их очврснути и учинити отпорнијим на штетне и неповољне спољашње утицаје, али и заштитити их од труљења корена.

Такође, акумулираће се мање соли, а цветови ваших орхидеја ће бити још луксузнији и отпорнији и трајаће дуже.

Ово природно ђубриво припрема се врло једноставно, најважније је добро осушити љуске, један дан на сунцу ће им бити довољан.

Само изгњечите суву љуску у малтеру или ставите у кесу и туците батом за месо док не добијете фини прах.

Једноставан додатак:

Можете их самлети и рукама (у рукавицама) и ставити у блендер и претворити у прах.

Овако припремљен прах можете помешати једном до два пута месечно са водом којом заливате свој цвет, јак је па је довољна једна кашичица. Осим праха, од љуске јајета можете направити и посебну воду за заливање ваше биљке.

У литру воде кувајте љуске од неколико јаја око пола сата, па ту воду додајте у воду којом иначе заливате орхидеје отприлике једном до два пута месечно, биће довољно око две супене кашике.

Вода од пиринча, вода од коре банане, зелени чај, цимет, све су то намирнице које ће допринети да се истакне природни сјај орхидеја и учини да ваша кућна цветна оаза изгледа једноставно магично.

Jednostavna ideja koja će osvežiti izgled vaše dnevne ili spavaće sobe

Преузмите андроид апликацију.