Akcija "Vežbaj sa mnom pod kišobranom za sve" održana na Trgu slobode

Akcija "Vežbaj sa mnom pod kišobranom za sve" održana je na Trgu slobode, u okviru tradicionalne manifestacije Dani autizma u Novom Sadu.
Akcija "Vežbaj sa mnom pod kišobranom za sve" održana na Trgu slobode
Foto: Grad Novi Sad
Manifestacija se održava pod sloganom "Kišobran za sve", u organizaciji Dnevnog boravka za osobe sa autizmom ŠOSO "Milan Petrović".
 
Deca sa autizmom su, uz pomoć svojih nastavnika, izvodila vežbe ravnoteže i koordinacije pokreta, a potom i plesala uz muziku na Trgu slobode. 
Direktorka Škole za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović" Violeta Strahinjević istakla je da je ova godina posebno značajna za njih, jer se u školi obeležavaju dva velika jubileja.
 
To su 20 godina te manifestacije i 25 godina rada sa osobama sa autizmom.
"Ove godine obeležavamo četvrt veka od organizovanog rada sa osobama sa autizmom od ranog uzrasta do odraslog doba, u okviru naše škole. Cilj ove manifestacije, ali i svih programa jeste da zajedno jačamo samopouzdanje i samopoštovanje mladih ljudi sa autizmom i da oni budu što aktivniji članovi zajednice", rekla je Strahinjević.
 
Dodala je da će video zapisi vežbi sa ulične akcije biti distribuirani novosadskim školama uz propratni tekst o Svetskom danu osoba sa autizmom, sa inicijativom da nastavnici pročitaju tekst svojim učenicima i izvedu vežbe.
 
Akciji je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić sa saradnicima.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti