Aleksinački rukometaši izgubili bodove u Bujanovcu i dobili batine

BUJANOVAC-ALEKSINAC
Na gostovanju u Bujanovcu, gde su igrali protiv BSK Hebe, rukometaši Rukometog kluba Aleksinac poraženi su sa dva gola razlike – 27:25. Rezultat je, međutim, u drugom planu, jer je u toku utakmice jedan igrač Aleksinca brutalno nokautiran, a na kraju meča jedan član uprave kluba je pretučen, pa je završio u bolnici, prenosi Alpress


Vladan Stošić, trener RK Aleksinac, poraz Aleksinčana vidi pre svega u slaboj realizaciji napada.

− Promašili smo dosta šuteva, nekoliko sedmeraca, zicere, kontre, šuteve sa šest metara… U suštini, odbrana i golmani su bili korektni, ali je problem bio u realizaciji − navodi Stošić.

Ono što više boli ovog dugogodišnjeg stručnjaka je ponašanje domaćina, sudija i ljudi koji vode takmičenje. Za Stošića je ono što se dešavalo u Bujanovcu sve drugo samo ne rukomet.

− U petom minutu naš igrač je dobio klasičan nokaut laktom, bez duela, iz čista mira rascepana su mu i usta i nos. Igrač je dobio samo dva minuta isključenja, a za takav start se dobija, ne crveni, nego plavi karton i suspenzija. Da je tako urađeno pitanje je šta bi dalje bilo, ali je sigurno da bi utakmica bila mnogo mirnija. I kasnije je bilo duela, i svega i svačega…− jada se ovaj stručnjak.

I tu nije bio kraj „golgoti” Aleksinčana. Kraj utakmice obeležile su nove nemile scene, još nasilnije.

− Kulminacija se desila na kraju utakmice kada su njih desetak, među njima je bilo igrača i publike, prebili člana našeg Upravnog odbora. Čovek je završio najpre u Hitnoj pomoći u Bujanovcu, pa je onda prebačen u Vranje. Ako ekipe koje mole i sudije i samu Ligu za zaštitu i ne dobiju je, a ja sam to učinio, stvarno ne vidim svrhu bavljenja sportom i učešća u takmičenjima – zaključuje rezignirano Stošić i dodaje da meč nije imao takmičarski značaj, odnosno da nije odlučivao niti o prvaku niti o ispadanju iz lige.

Nakon ovakvih dešavanja, treba očekivati da se oglase nadležni disciplinski organi i direktor Prve lige – Istok.

BSK HEBA – ALEKSINAC 27:25 (16:14)

Sportski centar „Mladost”, Bujanovac. Gledalaca: 70. Sudije: Dragan Milošević, Marjan Golubović (Leskovac). Sedmerci: BSK Heba 3 (3), Aleksinac 5 (3). Isključenja: BSK Heba 16, Aleksinac 6 minuta.

BSK HEBA: U.Tašković, Jovanović 1, Manić, Marko Nikolić, Janjić 5, Mišić 2, S. Tašković 6, Tasić 5, S. Tašković 1, Marjanović 6, Miloš Nikolić, Ilić 1, Rustić.

ALEKSINAC: Blagojević, Ristić 6, Veljković 1, Bojović 6, Đorđević, Trivunac 3, Nedeljković, Milanović 2, Stevanović 4, Ivanović, Cako 1, Stojanović 2.

Igrač utakmice: Uroš Tašković (BSK Heba).

Izvor: Alpress

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare