Vesti

0

Vučić posle sastanka sa Šmitom: Srbija se zalaže za dobrosusedske odnose

Izvor: Beta

Vučić posle sastanka sa Šmitom: Srbija se zalaže za dobrosusedske odnose

Izvor: Beta / Miloš Miškov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu posle sastanka sa visokim predstavnikom za BiH Kristijanom Šmitom da se Srbija zalaže za dobrosusedske ondose i da podržava Dejtonski sporazum.

"Sa Šmitom sam razgovarao o aktuelnim dešavanjima, evrointegracionim i razvojnim procesima u regionu. Naglasio sam da se Srbija snažno zalaže za dobrosusedske odnose, saradnju i stabilnost, kao i poštovanje međunarodnog javnog prava, koji su neophodni preduslov za svaki dalji ekonomski i društveni napredak", napisao je Vučić na Instagramu.

Vučić je dodao da je ponovio "nedvosmislenu podršku Dejtonskom mirovnom sporazumu" kojim se ujedno poštuju i teritorijalni integriteti BiH i Republike Srpske u okviru BiH.

"Sve suprotno tome Srbija neće podržati", napisao je predsednik Srbije.

Šmit je sa svoje strane na društvenoj mreži Iks (X) napisao da ceni konstantnu podršku Vučića suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH.

Dodao je da je s Vučićem imao "dobar i otvoren razgovor". "Razgovarali smo o svim aktuelnim temama u BiH, sa akcentom na Republiku Srpsku", naveo je Šmit.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR