Почетна > Бизнис
Бизнис

Форбс: светски милијардери млађи од 30 година наследили своја богатства

Сви светски милијардери млађи од 30 година наследили су своје богатство, а први талас „великог трансфера богатства” догодиће се у наредне две деценије када ће више од 1.000 богатих људи пренети својим наследницима више од 5,2 билиона долара, показала су истраживања часописа Форбс.
Фото: Unsplash/austindistel

Милијардера данас има више него икада раније (2.781), а очекује се да ће тај број расти у наредним годинама током којих се старија генерација супер богатих људи припрема да своја богатства пренесе наследницима, преноси лондонски дневник Гардијан.

Истраживање Форбса је показало да је има 15 милијардера старијих од 30 година или млађих, али ниједан није створио сопствено богатство, већ је добио огромно наследство.

Међу њима су Ирац Фироз Мистри (27) и његов брат Захан (25) и обoјица имају процењених 4,9 милијарди долара од својих удела у власништву Тата Сонс, матичне компаније индијског конгломерата Тате Гроуп, који поседује брендове аутомобила, укључујући Јагуар и Ленд Ровер.

Они су наследили својих 4,6 досто удела у компанији 2022. године након смрти свог оца Сајруса Мистрија, који је умро мање од три месеца после свог оца Палоњија Мистрија.

Троје деце Леонарда Дел Векија, оснивача компаније за луксузне сунчане наочаре Лукотица, постали су милијардери након његове смрти 2022. године.

Леонардо Марија (28) Лука (22) и Клементе Дел Векио (19) наследили су по 12,5 одсто удела у породичном бизнису у Луксембуру, холдинг Делфин, који поседује скоро треćину Ешилор Лукоттица, компаније која стоји иза брендова Реј-Бан и Оукли. Троје наследника Леонарда Дел Векија има богатство које се процењује на по 4,7 милијарди долара.

Најмлађа милијардерка на свету је Ливија Воит (19), која има богатство од 1,1 милијарду долара захваљујући 3,1 одсто удела у ВЕГ Индустрис, бразилском произвођачу електричне опреме чији је суоснивач био њен деда Вернер Рикардо који је преминуо 2016. године.

На списку најмлађих милијардера на свету је и њена старија сестра Дора Воит де Ашис (26), преноси Танјуг.

Cena đubriva znatno niža nego lane

Преузмите андроид апликацију.