Košarka

Iznenadio Janisa: Za koju će repezentaciju igrati Tristan Vukčević?

Iznenadio Janisa: Za koju će repezentaciju igrati Tristan Vukčević?
Foto: Tanjug/AP | Iznenadio Janisa: Za koju će repezentaciju igrati Tristan Vukčević?

Dojučerašnji košarkaš Partizana Tristan Vukčević sinoć je zabiljećio najbolji učinak u kratkoj NBA karijeri.

On je u pobjedi svog Vašingtona nad Milvokijem upisao 14 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Osim njegovog nastupa srpski košarkaš je privukao pažnju jer navodno razmišlja da u budućnosti nastupa za reprezentaciju Grčke. To je oktrio as Baksa, Janis Adetokumbo koji je razgovarao sa mladim košarkašem nakon meča. 

"Prišao mi je i rekao da je Grk. To me je iznenadilo jer je pričao grčki. Pogledam njegovo prezime i nije mi jasno. Objasnio mi je da je igrao u Grčkoj i razmišlja da igra za našu reprezentaciju. Bio bi baš dobar dodatak našem timu, pogađa trojke, ima dribling. Igrao je dobro, ima iskustva, igrao je u Partizanu, Grčkoj... Značio bi nam", rekao je Adetokumbo. 

Vukčević ima četiri pasoša – srpski (po ocu Dušanu, takođe bivšem košarkašu), italijanski (po mjestu rođenja, Sijeni), švedski (po majci) i grčki (takođe po ocu, koji ima i grčko državljanstvo).

Njegov otac Dušan Vukčević je odavno najavio da će Tristan igrati za Srbiju, ali zbog protokola FIBA nije mogao da konkuriše za reprezentaciju "orlova" dok ne napuni 21 godinu. Razlog je taj što je prije 18. rođendana kao Grk postao igrač Reala, čime se zvanično obavezao da će do 21. godine igrati za njihovu reprezentaciju. Selektor Srbije Svetislav Pešić je želio u februaru da zove Vukčevića za kvalifikacije za Evrobasket 2025, ali je on tek u martu napunio 21.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije