Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Detalj sa meča Železničar - Crvena zvezda (Photo by Andrija Sokovic/Starsport)
i

Detalj sa meča Železničar - Crvena zvezda (Photo by Andrija Sokovic/Starsport)

Železničar slomio Radnik nakon preokreta: Furioznih osam minuta Pančevaca za trijumf u derbiju začelja

Vladimir Kolarik - Vest objavljena: 21:02 - 02.04.2024

Fudbaleri pančevačkog Železničara slavili su na domaćem terenu protiv Radnika iz Surdulice rezultatom 3:1, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.

Pančevci su do važnih bodova u derbiju začelja došli nakon preokreta u izuzetno efikasnom prvom poluvremenu, na krilima raspoloženog Lazara Romanića koji je bio dvostruki strelac.

Radnik je na ovom susretu došao do prednosti već u četvrtom minutu, kada je Borko Duronjić sjajnim udarcem sa desetak metara pogodio dalji ugao gola Milana Mijatovića, ali je ubrzo usledio odgovor domaćina koji je do odlaska na odmor okrenuo stvari u svoju korist.

Izjendačenje Železničaru doneo je Lazar Romanić koji je u 33. minutu iskoristio odličan centaršut Lakićevića i glavom zatresao mrežu Surduličana, a svega dva minuta kasnije Evgen Pavlov je odlično reagovao u šesnaestercu rivala i idealano ubačenu loptu Đorđevića pretvorio u pogodak za vođstvo Pančevaca.

Furioznu završnicu prvog poluvremena domaćina zaokružio je svojim drugim golom Romanić, koji je u 41. minutu nakon lepe akcije fudbalera Dizelke i asistencije Grgića postavio konačnih 3:1.

Tempo igre je u drugom poluvremenu značajno opao i nismo mnogo toga imali prilike da vidimo na terenu, što je mnogo više pogodovalo Železničaru koji je osvojio važna tri boda u borbi za opstanak u Superligi.

Pročitajte još:

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Karlo Ančeloti i Ćavi, FOTO: EPA-EFE/ANDREU DALMAU
15 25
La Liga

15:25 - 18.05.2024

video Ančeloti prvi put govorio o Ćavijevom otkazu: Teško je...

Barselona i Ćavi Ernandes se, ipak, rastaju na kraju ove sezone. Iako se zajedno sa klubom pre samo nekoliko nedelje predosmislio i odlučio da nastavi započet posao, usledilo je novo mimoilaženje i definitivno će staviti tačku kao trener matičnog kluba.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)