Vesti

0

Tepić: Šapić smenio inspektorku koja je zatvarala nelegalna gradilišta naprednjaka

Izvor: N1

Tepić: Šapić smenio inspektorku koja je zatvarala nelegalna gradilišta naprednjaka

Izvor: N1

Nataša Jokanović Ivanović iznenada je smenjena sa čela građevinske inspekcije Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Beograda, zato što je radila po zakonu i zatvarala sva divlja gradilišta, pa i ona članova Srpske napredne stranke, objavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

„Surova osveta potpredsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Šapića sručila se na Natašu Jokanović Ivanović“, istakla je Tepić u saopštenju.

Ona je podsetila da je Jokanović Ivanović u avgustu prošle godine zatvorila nelegalno gradilište Mirjana Nešovića, bliskog saradnika Aleksandra Šapića.

Nešović je potom pokidao inspekcijsku traku i rešenje o zatvaranju gradilišta u Dobropoljskoj 11 i nastavio da gradi.

Tepić ddodaje da je inspektorka nedavno zatvorila i gradilište Vladimira Mandića, bivšeg rukometaša, a danas funkcionera SNS.

„Mandić je široj javnosti postao poznat posle izbora 17. decembra, zbog povezanosti sa organizovanjem ‚sabirnog centra u Areni‘ za dovoženje fantomskih birača, a na desetine ih i prijavio da lažno žive na njegovoj adresi. Još gore po SNS kriminal, Jokanović Ivanović je sada stala na žulj i jednom od najviših funkcionera SNS Branku Maloviću“, navodi Tepić.

Prema saznanjima na koja se poziva, inspektorka je tokom januara naložila poništaj za oko 200 građevinskih dozvola u Beogradu, od čega je čak oko 150 koncentrisano na Opštini Voždovac. Tepić ističe da ovom opštinom uz SNS funkcionere Relju Ognjanovića i Marka Kulića, po partijskoj liniji upravlja i Branko Malović.

„Kako saznajemo, nakon navoda inspektorke Jokanović Ivanović da su sve te dozvole izdate mimo plana i lokacijakih uslova i naložila da se ponište, nastao je haos u redovima naprednjaka i pritisak da je smene, što je zvanično inicirala Šapićeva ‚desna ruka za zaštitu građevinske mafije‘ Sonja Božović“, saopštila je Tepić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR