Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Živko Gocić  Foto: Sportal/Aleksandar Dimitrijević
i

Živko Gocić Foto: Sportal/Aleksandar Dimitrijević

Večeras vaterpolo spektakl: Gocić hvali Italijane, ali veruje u svoje momke - Pružićemo maksimum

Vanja Aleksić - Vest objavljena: 07:58 - 02.04.2024

Derbi meč trećeg kola Top 8 faze vaterpolo Lige šampiona igra se večeras od 19 časova i 45 minuta na bazenu Sportskog centra „11. april“, gde Novi Beograd dočekuje Pro Reko. Biće to duel dve neporažene ekipe iz grupe A u drugoj fazi elitnog takmičenja, ali i sudar timova koji su u poslednje dve godine igrali u finalu Lige šampiona.

Trener vaterpolista Novog Beograda Živko Gocić izjavio je pred meč sa ekipom Pro Reka, da je pred njegovim timom najteži mogući protivnik.

Pred nama je duel sa najtežim mogućim protivnikom. Pro Reko je ekipa koja dominira poslednje tri godine i to ne samo u Italiji već i u Evropi. Tri puta uzastopno su osvajali titulu šampiona Starog kontinenta, a ove sezone su još dodatno pojačali svoj sastav.

Živko Gocić

Strateg Novobeograđana je konstatova da se pred ovaj važan duel svi u taboru aktuelnog srpskog šampiona i osvajača nacionalnog Kupa ne bave toliko protivnikom, jer kako kaže, dobro poznaju sve njihove kvalitete, već više pažnje posvećuju pripremi sopstvene igre.

Potrudićemo se da posle zahtevnog turnira Jadranske lige, gde smo u samo tri dana odigrali tri utakmice, oporavimo tim i na najbolji mogući način se pripremimo za utakmicu koja je veliki izazov za nas. Siguran sa da ćemo biti motivisani da pružimo svoj maksimum. To je ono što uvek tražim i na čemu insistiram kod igrača. Ukoliko tako bude, nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo pobediti Pro Reko koga, ponavljam još jednom, veoma respektujemo.

Živko Gocić

Gocić je analizirao i zdravstveni bilten.

Imamo sitnijih povreda i manjih prehlada u ekipi, ali nadam se da će svi biti spremni za ovu važnu utakmicu. Pozvao bih sve ljubitelje vaterpola da dođu na utakmicu, da nam pruže podršku, ali i uživaju u siguran sam vrhunskoj igri. Na jednom mestu naći će se zaista plejada izvanrednih igrača, koji garantuju istinski vaterpolo spektakl.

Živko Gocić

U drugom meču trećeg kola A grupe TOP 8 faze Lige šampiona, takođe u utorak od 19 časova Jadran u Splitu dočekuje ekipu Marseja.

Pročitajte još:

Filip Filipović, vaterpolo utakmica liga šampiona Novi Beograd Jadran Split, foto: Sportal / Aleksandar Dimitrijević / Ringier
18 25
Vaterpolo

18:25 - 25.03.2024

Novi Beograd čekaju novi izazovi: Filipović pred Premijer ligu – motivisani smo , želimo na finalni turnir

Prvi ovosezonski turnir regionalne vaterpolo Premijer lige održaće se u Beogradu, na bazenu Sportskog centra “11. april” od 27. do 29. marta. Osim domaćina turnira, ekipe Novog Beograda, učestvovaće još Crvena zvezda, Jadran iz Herceg Novog, dubrovački Jug i splitski Jadran. Ukupno će se odigrati šest utakmica u terminima od 18.30 i 20 časova i 15 minuta.

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Dimitris Janakopulos, Detalji sa meča KK Makabi – KK Panatinaikos. Foto: Aleksandar Dimitrijević/Sportal
22 06
Evroliga

22:06 - 30.04.2024

video Šou se nastavlja: Janakopulos psovao sudije na srpskom

Vlasnik Panatinaikosa, Dimitris Janakopulos je ponovo privukao pažnju, ovog puta srpske košarkaške javnosti, nakon što je njegov tim doživeo poraz u neizvesnoj završnici treće utakmice četvrtfinala plej-ofa od ekipe Makabija – 85:83. Na svom zvaničnom Instagram nalogu je objavio snimak gde na srpskom psuje sudije.

Velizar Đerić (foto: Sportal)
14 30
Sportske vesti

14:30 - 30.04.2024

video Od bivšeg ministra sporta za sadašnjeg ministra sporta: Velizar Đerić podržao predlog sastava nove Vlade Republike Srbije

Jednom ministar, uvek ministar. Velizar Đerić ovo ne želi da kaže za sebe - iz poštovanja prema svim svojim naslednicima i aktuelnom ministru sporta, ali je iskoristio priliku da na svoj rođendan podrži predlog sastava nove Vlade Republike Srbije u kojoj će Zoran Gajić započeti drugi mandat na mestu prvog čoveka srpskog sporta. Đerić je bio ministar sporta u Vladi Savezne Republike Jugoslavije.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)

Željko Obradović, Detalj sa meča KK Partizan – KK Valensija, Evroliga/Foto: Aleksandar Dimitrijević/Sportal
03 33
Košarka

03:33 - 01.05.2024

Zašto je Željko Obradović zabranio mobilne – ni u Partizanu ne smeju da ih pipnu, jednog Turčina je "isfenirao" i pamtiće to dok je živ

Najbolji evropski trener svih vremena ima specifične metode i pravila kojima svojim igračima pažnju usmerava isključivo na ono što je bitno - na košarku. Jedno od pravila koje je Željko Obradović uveo u svom drugom mandatu u KK Partizan je i zabrana korišćenja mobibilnog telefona. Nije krio legendarni Žoc da je to jedna od stvari koje ga najviše nerviraju.

Ilija Belošević - Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
23 05
Evroliga

23:05 - 30.04.2024

Sudijska trojka sa Beloševićem jedva izvukla živu glavu u Pireju

Košarkaši Barselone su upisali zlata vredan brejk u Pireju pošto su posle produžetaka savladali ekipu Olimpijakosa rezultatom 82:80 i tako poveli u četvrtfinalnoj seriji sa 2:1. Ipak, meč je odlučila odluka sudija da na pet desetinki do kraja dosude prekršaj za tri slobodna bacanja.

Patrik Beverli (FOTO: Profimedia / Stacy Revere / Getty images)
07 51
NBA

07:51 - 01.05.2024

Kakvo razbijanje! Na Istoku NBA lige sve različito nego na Zapadu, Baksi bez dvojice najboljih razneli Pejserse

Košarkaši Milvokija još drže “glavu iznad vode” u plej-of seriji 1. kola Istočne konferencije protiv Indijane, pošto su u petom meču ubedljivo savladali Pejserse sa 115:92 i smanjili rezultat u seriji na 3:2. I to bez dvojice najboljih igrača. Zanimljiva je situacija na Istoku i dalje ne znamo ko će u polufinale plej-ofa, dok na Zapadu samo čekamo poslednjeg polufinalistu - ostali su posao završili.

Dimitris Janakopulos, Detalji sa meča KK Makabi – KK Panatinaikos. Foto: Aleksandar Dimitrijević/Sportal
22 12
Evroliga

22:12 - 30.04.2024

Janakopulos psovao sudije na srpskom! /VIDEO/

Vlasnik Panatinaikosa, Dimitris Janakopulos je ponovo privukao pažnju, ovog puta srpske košarkaške javnosti, nakon što je njegov tim doživeo poraz u neizvesnoj završnici treće utakmice četvrtfinala plej-ofa od ekipe Makabija – 85:83.

Dimitris Janakopulos, Detalji sa meča KK Makabi – KK Panatinaikos. Foto: Aleksandar Dimitrijević/Sportal
21 40
Evroliga

21:40 - 30.04.2024

Panatinaikos napravio haos u Beogradu!

Panatinaikos je uložio zvaničnu žalbu na situaciju gde su sudije presudile da je Lesor dodirnuo loptu koja je bila u silaznoj putanji na polaganju Lorenza Brauna.