Evroliga dobija veliko pojačanje, šampion se vraća u "elitni ring" 1STARSPORT/Pedja Milosavljevic

Ćavi Paskval odlučio da posle dve i po godine preuzme jedan evroligaški tim.

Imao je bogatih ponuda i prethodna dva leta, tačnije otkad su ruskim klubovima uvedene sankcije 2022. zbog napada na Ukrajinu, međutim španski stručnjak želeo je da ispoštuje ugovor potpisan sa Zenitom iz Sankt Peterburga, iako to nije morao da učini (prema sporazumu, svi inostrani sportisti, po izbijanju sukoba u Ukrajini, mogli su da napuste Rusiju).

Ipak, po završetku ove sezone, Ćavi Paskval pozdraviće se sa čelnim ljudima Zenita i krenuti u nove trenerske izazove, ovoga puta u evroligaškoj konkurenciji.

Naime, posle dve i po godine odsustva, rođeni Katalonac preuzeće vođenje jednog evroliogaškog kluba.

Prema saznanjima relevantnih inostranih medija. Paskval je uveliko u pregovorima sa Efesom i po svemu sudeći od naredne sezone preuzeće vođenje dvostrukog šampiona Evrope.

Efes je tekuću takmičarsku godinu počeo sa Emreom Džanom na klupi, međutim nakon serije loših rezultata mladog turskog stručnjaka zamenio je dugogodišnji pomoćnik u stručnom štabu istanbulskog velikana – Tomislav Mijatović.

Bez obzira na to što trenutno ostvaruje sasvim korektne rezultate – Efes se vratio u trku za mesto u plej-inu Evrolige, vodeći ljudi u klubu žele dokazanije ime na čelu stručnomg štaba.

Ukoliko se pregovori završe na željeni način, Efes će dobiti veoma renomirano ime na klupi.

Paskval je u Zenitu od 2020, a najveće uspehe u karijeri beležio je sa Barselonom (titula prvaka Evorlige i četiri šampionska naslova u Španiji, uz tri Kupa kralja i četiri Superkupa), dok je sa Panatinaikosom dvaput bio šampion Grčke i jednom osvojio tamošnji kup.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari