APV: Aleksandar Jovanović nepravedno optužen za izazivanje požara u nameri da se zastraši

Akcija progresivne Vojvodine negira da je Aleksandar Jovanović, koji, kako kažu, jeste u to vreme bio u blizini, odgovoran za nastanak požara na skejt terenu na Limanu 3.
APV: Aleksandar Jovanović nepravedno optužen za izazivanje požara u nameri da se zastraši
Foto: 021.rs

Navode i da su "nakon privođenja više puta prekršena njegova građanska prava". 

"Zadržan je u pritvoru 40 sati, bez zakonskog osnova, oduzet mu je telefon i mogućnosti da komunicira s bilo kim. Aleksandar Jovanović je danas pušten na slobodu, jer je tužilac procenio da od samog početka nije bilo nikakvog razloga za zadržavanje", stoji u saopštenju APV.
Kako kažu, "Aleksandar Jovanović je nepravedno optužen za izazivanje požara u nameri da se zastraši".
 
"Podsećamo da je on odveden u pritvor upravo u trenutku kad je Akcija progresivne Vojvodine iznela podatke o izbornim manipulacijama u Novom Sadu, o nedovoljnom broju lekara i zatvaranju dečjih ambulanti u domovima zdravlja, informacije koje očigledno nisu prijale vlasti", saopštava APV.
 
Bivši predsednik Skupštine grada i predstavnik Akcije progresivne Vojvodine Aleksandar Jovanović priveden je zbog požara koji se dogodio u subotu, kada je izgoreo skejt teren, iza studentskih domova.
  • Bane

    02.04.2024 09:53
    Koga on plaši
    Sigurno se njega niko ne plaši. "momčilo ns" je u pravu. Verovatno je čistio ,desilo se , niko nije povređen , platiće se.
  • voja

    02.04.2024 08:27
    Piroman
    Po potrebi Sadam postane piroman.Mogli su reći da je obio lokalnu trafiku.
  • Musaši

    02.04.2024 06:53
    Neka APV pre sledećeg obraćanja javnosti pogleda malo ZKP i napravi distinkciju između zadržavanja i pritvora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika