Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Дрво живота и јасна порука колективу Филозофског факултета: Студенти оставили поклон колегама након обуставе блокаде

Након четири дана блокаде Филозофског факултета, студенти су данас постигли договор са рекоротом и деканима, те су привремено напустили зграду.

Студенти Новосадског универзитета су поклонили дрво живота као симболичан дар осталим колегама и професорима, али и јасну поруку.

„У нади да ће овај факултет једног дана да оживи и процвета како треба – Дрво живота“, пише у посвети.

Како би послали још јаснију поруку садашњим и будућим академцима, студенти су после четвородневне блокаде и целодневног боравка у згради факултета почистили све за собом и зграду факултета оставили чистијом него што су је и затекли.

Подсећамо, проф. др Дејан Мадић, ректор Универзитета у Новом Саду, проф. др Борис Думнић, декан Факултета техничких наука и проф. др Патрик Дрид, декан Факултета спорта и физичке културе данас су преговарали са студентима и пруживши им потпуну подршку, постигли су компромисно решење.

Настава ће се од сутра одвијати нормално на Филозофском, али су студенти и даље јасног става и захтевају да се Динко Грухоњић казни отказом због своје спорне и срамне реторике која је навођена претходних дана.

Indeks gore! Studenti poručuju: Dekanica fakulteta nije htela da nas primi na razgovor dve nedelje! Blokadu nastavljamo ako se ne ispune zahtevi

 

Преузмите андроид апликацију.