Svet

0

Izrael tvrdi da je eliminisao jednog od lidera Hezbolaha u napadu u Libanu

Izvor: Beta

Izrael tvrdi da je eliminisao jednog od lidera Hezbolaha u napadu u Libanu

Izvor: Beta/AP/Hassan Ammar

Izraelska vojska saopštila je danas da je "eliminisala" jednog od lidera pokreta Hezbolah u napadu na južni Liban, dva dana nakon što je ubila još jednog vođu tog libanskog oružanog pokreta u napadu na isto područje.

Gotovo šest meseci svakodnevno nasilje sukobljava izraelsku vojsku protiv Hezbolaha na izraelsko-libanskoj granici, koji tvrdi da podržava palestinski islamistički pokret Hamas u njegovom ratu protiv Izraela u pojasu Gaze.

Proiranski Hezbolah, koji ima arsenal raketa i preciznih projektila, gađa izraelske vojne položaje i lokalitete u blizini granice, a Izrael odgovara bombardovanjem na libanskoj teritoriji, uglavnom na jugu, uključujući ciljane napade na zvaničnike Hezbolaha i Hamasa.

"Avion vazduhoplovstva pogodio je u vozilo u regionu Kunin u Libanu, kojim je putovao Ismail al Zein", navodi se u saopštenju izraelske vojske.

Vojska ga je predstavila kao "komandanta jedinice odgovorne za desetine napada" na Izrael.

U Bejrutu su vojni izvori saopštili da je "izraelska bespilotna letelica gađala automobil u selu Kunin, gde je ubijena jedna osoba". Drugi detalji nisu saopšteni.

Izraelska vojska je u petak saopštila da je ubila "Alija Abdela Hasana Naima, zamenika komandanta raketne jedinice Hezbolaha", u napadu u južnom Libanu.

Hezbolah je potvrdio njegovu smrt.

Od početka rata između Izraela i Hamasa 7. oktobra, u Libanu je ubijeno najmanje 348 ljudi, uglavnom boraca Hezbolaha, ali i najmanje 68 civila.

Na izraelskoj strani ubijeno je deset vojnika i osam civila.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR