Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Савршена кајгана – Савети Гордона Ремзија

Нема неке мудрости у припреми кајгане – помислиће многи. Али, греше, савршену кајгану уопште није тако лако направити како се на први поглед чини. Један од најпознатијих светских кувара Гордон Ремзи објаснио је на шта треба да обратимо пажњу.
Фото: Pexels/Piotr Arnoldes
Грешка број 1

Како каже Ремзи, прва грешка коју правимо је зачињавање јаја пре него што их убацимо у тигањ. Кад то урадимо, добићемо воденаст оброк, јер со разбија јаја и она губе компактност.

Грешка број 2

Друга грешка је мућење јаја пре него што их убацимо на ватру. Мућење, као и зачини, такође разбија јаја. Тек кад су јаја у тигању, на ватри, треба их мешати, без паузе, као рижото, саветује Ремзи.

Тајни састојак

Један од трикова за добру кајгану крије се у промени температуре.

Тигањ треба скинути са ватре, па га вратити, па опет скинути. Тако ћете добити ваздушасту, кремасту и веома укусну кајгану, обећава кувар.

Со и бибер треба додати на самом крају, неколико тренутка пре него што склоните тигањ са ватре. Ремзи има и тајни састојак – кашичицу киселе павлаке која како каже, издиже овај свакодневни оброк на виши ниво.

Uz zdrav doručak otarasite se viška kilograma

Преузмите андроид апликацију.