Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Настављено планско уређење Булевара Европе: Ускоро нова топлана, станови и вртић

На сајту ЈП „Урбанизам“ Нови Сад објављен је рани јавни увид у Концептуални оквир Плана генералне регулације становања уз Булевар Европе у Новом Саду.
Фото: Градске инфо

Циљ израде Плана је да се омогући развој предметног простора у складу са садржајима у окружењу, постојећим планским решењима и потребама будућих корисника.

Простор који је обухваћен овим планом се намењује површинама јавне намене: саобраћајним површинама, предшколској установи (спратности до П+2) и комплексу Топлане „Мајевица“ (спратности до ВП, П+1), као и вишеспратном становању (спратности до П+6).

Такође, овим планом ће се дефинисати инфраструктурно опремање простора, како би се задовољиле потребе будућих корисника.
Фото: ЈП „Урбанизам“ Нови Сад

Зелене површине су планиране у оквиру стамбеног комплекса, предшколске установе и топлане, с тим да ће се задржати постојећа вегетација у мери у којој то буде могуће.

Осим тога, на овој површини биће додати и елементи партерне архитектуре и урбаног мобилијара.

Дуж саобраћајнице планирани су дрвореди, у зависности од дужине и попречних профила саобраћајнице. Како би се лакше приступило планираном стамбеном објекту и предшколској установи, предложена је нова саобраћајница.

Овим Планом ће се омогућити реализација планираних садржаја у складу са наменама дефинисаним Генералним планом.

Реализацијом Плана рационалније ће се користити грађевинско земљиште и побољшаће се функционалност и доступност постојећих садржаја, који ће позитивно утицати на квалитет живота целог насеља.

Трајање Раног јавног увида је од 27. марта 2024. до 10. априла 2024. године.

Да подсетимо, на предметној парцели је крајем прошле године већ почела изградња Топлане „Мајевица“.
Фото: ЈП „Урбанизам“ Нови Сад

Ово је прва топлана која се гради у Новом Саду после готово три деценије, а служиће за боље грејање и топлу воду за стамбене и привредне објекте који се планирају, или се већ граде на простору северно од Булевара војводе Степе.

Предвиђено је да се уз помоћ ове топлане греје више од 30.000 станова.

Na Bulevaru Evrope posađeno 26 brestova, ukupno 105 novih sadnica ovog proleća

 

Преузмите андроид апликацију.