-

Lufthansa promovišu album u Jugošpedu; gosti šugejzeri Alembik

Lufthansa @ Changeover 2023; foto: Taya Ovod (@mussuc)

Makedonski post-punk sastav Lufthansa održaće svoj koncert 1. aprila u Jugošpedu, u okviru svoje turneje koja uključuje deset datuma širom Evrope. Kao specijalni gosti nastupiće shoegaze sastav Алембик (Alembik).

Lufthansa, inače članovi skopskog nezavisnog Gola Planina kolektiva, će ovom prilikom promovisati svoj drugi po redu longplej, Далеку од вистинското нешто, objavljen za novu izdavačku kuću, Mrtov konj. Na koncertu će takođe biti dostupne majice sa motivima, kao i diskovi novog izdanja. Kako kažu, nameravaju da, „kao i svi zaljubljenici u stvaralaštvo pre njih, pretvore ludilo u organizovani haos.“

Nastupajući isto veče, Alembik je eksperimentalni post rok/shoegaze duo iz Skoplja u sastavu: Iva Damjanovski (klavijature, vokal, teremin) i Viktor Tanaskovski (gitara, vokal). Njihova muzika je pokušaj spajanja i preispitivanja različitih muzičkih žanrova, koristeći eksperimentalne i netipične načine produkcije zvuka kroz (alhemijsku) igru sa muzičkim elementima. Njihov prvi, istoimeni album objavljen je 2022. godine. Kao dvojac, bend često nastupa i sa gostujućim bubnjarom i gitaristom.

Ulaz će stajati 700 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo