Vesti

0

MUP naložio pojačan nadzor prijave prebivališta Policijskoj upravi za Beograd

Izvor: Beta

MUP naložio pojačan nadzor prijave prebivališta Policijskoj upravi za Beograd

Izvor: N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova naložilo je pojačan nadzor prijave prebivališta Policijskoj upravi za Beograd i svim područnim policijskim upravama, počevši od danas, saopštila je Vlada Srbije.

U saopštenju Vlade navodi se da će pri svakom zahtevu za prijavu prebivališta ovlašćena lica vršiti elektronsku proveru radi utvrđivanja broja lica koja su već prijavljena na toj adresi.

"Ukoliko se elektonskom proverom ispostavi da je na toj adresi već prijavljeno pet ili više lica, nalaže se obavezna terenska provera činjenice stanovanja građanina na adresi na kojoj prijavljuje prebivalište", stoji u saopštenju.

Dodaje se da će tek na osnovu tako utvrđenog činjeničnog stanja, ovlašćeno službeno lice doneti odluku o podnetom zahtevu za prijavu prebivališta.

"Ovaj korak Ministarstvo je naložilo na predlog Radne grupe za unapređenje izbornih uslova u Srbiji, a u saradnji sa Kancelarijom OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR)", navodi se u saopštenju Vlade.

Dodaje se da je cilj pojačanog nadzora otklanjanje i najmanje sumnje u broj glasača na predstojećim izborima u Beogradu, "imajući u vidu da je birački spisak dostupan svima i broj birača se automatski ažurira po opštinama na svakih devedeset dana".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR