Najnovije vesti
Sudbine
Ovu pesmu je odbila Sladjana Milošević, pesmu je otpevao Oliver Mandić, a Marina Tucaković je napisala tekst

OVAJ VELIKI HIT JE ODBILA SLAĐANA MILOŠEVIĆ Pesmu je otpevao Oliver Mandić, a Marina Tucaković je napisala tekst

Slađana Milošević, koja je umrla danas u 69. godini, jednom prilikom je ispričala pesmu koju je kasnije otpevao njen kolega Oliver Mandić i koja je postala veliki hit.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Slađana Milošević Foto: Petar Dimitrijević / Ringier
Slađana Milošević

Naime, u pitanju je numera "Ljuljaj me nežno", koju je na kraju otpevao Oliver Mandić.

Blic preporučuje

- Marina Tucaković je napisala tekst, a Oliver Mandić aranžman i ta pesma mi se i tada i danas mnogo dopada. Ali, da sam nakon “Seksi dame” snimila tu pesmu, moja karijera kakvu danas imam i koju sam želela, nikada se ne bi dogodila. Moram da nagovorim Olivera da snimimo duet, da je otpevamo zajedno – rekla je Slađana gostujući svojevremeno u emisiji na K1 televiziji.

Da podsetimo, Slađana Milošević rođena je u Beogradu 3. oktobra 1955. godine i smatrana je ikonom novog talasa osamdesetih u Jugoslaviji.

Svoj prvi solo nastup je imala na festivalu "Studentsko ljeto" u Maglaju, 1974. godine, gde je osvojila "Gran Pri".

Na površinu jugoslovenske pop-rok scene isplivana je 1977. godine sa pesmom "Au, Au" i iste godine imala svoj prvi veći nastup na Koncertu kod Hajdučke česme, gde je nastupala pre Bijelog Dugmeta.

Milošević je počela da ruši tabue, kad je izdala pesmu pod nazivom "Seksi dama", koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima.

Godine 1979, promovisala je pesmu "Amsterdam", a 1981. godine nastupila na izboru za jugoslovenskog predstavnika na Pesmi Evrovizije u Beogradu i osvojila osmo mesto sa kompozicijom "Recept za ljubav".

Sa Dadom Topićem je 1984. godine snimila pesmu "Princeza", koja je prevedena i na engleski jezik, a 1989. godine je otišla u Sjedinjene Države, gde je neko vreme svirala sa grupom "Baby Sister".

Jedno vreme je bila broker na berzi, a radila je i u marketinškim agencijama. U Beograd se vratila 1995. godine.

Dragi Jelić i Slađana Milošević
Foto: Petar Marković, Snežana Krstić / Ringier
Dragi Jelić i Slađana Milošević

Kolege se opraštaju od Slađane Milošević

Dragi Jelić, jedan od osnivača čuvenog benda "YU grupa", se od Slađane Milošević oprostio bolnim rečima.

- Slađana Milošević je bila moja veoma dobra prijateljica, gostovala je i na petom albumu grupe gde je pevala prateće vokale. Nažalost, ono što ja znam je da je poduže vremena imala problema sa zdravljem i stalno je pokušavala da dovede sve u neko dobro stanje... Moralo je i da se dogodi to što se dogodilo mnogima od mojih poznanica i prijatelja da više nisu sa nama. Pamtiću je kao izuzetno korektnu i odgovornu osobu sjajnih vokalnih mogućnosti... I to je to, jednog dana srešćemo se verovatno negde, rekao je Dragi Jelić za Blic.

Milić Vukašinović otkrio da je sa Slađanom Milošević planirao da snimi album.

- Evo sad su mi javili, da je moja drugarica Slađana Milošević umrla, baš me je pogodilo i nisam to očekivao uopšte. Imala je nekih problema sa zdravljem , ali ja sam mislio da je to nešto prolazno i da će da se vratiti u život i u šou biznis. Imali smo planove da radimo nešto zajedno, pogotovo jer je ona prešla u teški rok, ja sam joj čestitao na tome, sviđala mi se to što je imala nerv pevački i svirački. Hteo sam da uradimo jedan album zajedno. Mi smo rokeri smo uvek nju trenirali kao ribu, a tek kasnije kad se uhvatila teškog roka oborila nas je sve s nogu. Probala je i u Americi da uđe u svetski šou biznis, razmenjivali smo iskustva, nismo se često viđali, ali kad se vidimo, ali smo vrlo konstruktivno razgovarali. Bio sam uveren da ćemo uraditi pesmu, sad se dosta dugo nismo videli zbog njene bolesti i toga što je bila u bolnici. Mislio sam da će izaći i da ćemo nastaviti da kujemo te planove. Slađo moja draga neka ti je laka crna zemlja, rekao je za "Blic" Milić Vukašinović.

Slađana Milošević je umrla u Zemunskoj bolnici, posle kraće bolesti, a datum i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.

Slađana Milošević se borila sa ozbiljnim zdravstvenim problemima. Pevačica je umrla od bolesti na koju smo skoro zaboravili.

Poslednji intervju Slađane Milošević.

Slađana Milošević se svesno odrekla majčinstva.