Terrorist attack in the Crocus City Hall concert venue in MoscowFoto: EPA-EFE/RUSSIAN

Prvooptuženi za teroristički napad na moskovsku koncertnu dvoranu „Krokus“ D. M. priznao je krivicu na saslušanju u sudu, pišu ruski mediji.

„On je kao deo naoružane organizovane grupe učestvovao u napadu na građane Rusije koji su bili prisutni u prostorijama Кrokus siti hola nakon čega su zapalili zgradu. D. M. priznao je krivicu u celosti“, naveo je sagovornik agencije RIA na šta se poziva Nova.rs.

Optuženik koji je rodom je iz Tadžikistana, ima četvoro maloletne dece.

To je sudiji izjavio preko prevodioca sa tadžičkog. Neka od sudijskih pitanja je razumeo bez ičije pomoći, ali je odgovarao samo na svom maternjem jeziku.

Tokom sastanka je takođe postalo jasno da je imao privremenu tromesečnu registraciju u Novosibirsku, ali je u međuvremenu istekla.

Podsećamo, Rusija je uhapsila 11 osoba u vezi s napadom, uključujući četvoricu osumnjičenih napadača. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su sva četvorica napadača strani državljani.

Broj poginulih u napadu terorista na dvoranu u predgrađu Moskve popeo se na 137, među kojima ima i troje dece, saopštili su ranije ruski istražitelji i dodali da su na licu mesta pronašli oružje i municiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari