Vredni meštani Stajićeva nastavili prolećno uređenje sela

ZRENJANIN – Nakon što su uredili atarske puteve i portu hrama Uspenja Presvete Bogorodice,  u Stajićevu je realizovano niz dodatnih akcija i time nastavljeno prolećno uređenje ovog banatskog sela.

Predstavnici Mesne zajednice i meštani prethodnih dana su sproveli akciju uređenja i adaptacije dvorišta Lovačkog udruženja „Petra “, kada su započeli radove na ogradi u dužini od 130 metara.

Zatim su pejzažno uredili prostor ispred nekadašnjeg najstarijeg pravoslavnog  manastira na prostoru Banata – Drenovac, današnje kapele „Sveti Pantelija“ i izvora Svete Vodice i tom prilikom, pored košenja trave i uređenja terena, posadili  i 10 sadnica višegodišnjih hrastova.

Takođe, na inicijativu Mesne zajednice i uz pomoć vrednih meštana, realizovana je i treća akcija u okviru koje je uređeno seosko groblje i adaptirana nova staza u cilju proširenja istog.

Predsednik saveta Mesne zajednice „Stajićevo“ Bojan Janjić ovim povodom je rekao da će se aktivnosti ovakvog tipa nastaviti i u narednom periodu.

Podsećamo, danas su u okviru obeležavanja Dana sećanja na stradale u NATO bombardovanju – 25. godišnjice od agresije na našu zemlju, položeni venci i odata počast stradalom pripadniku Vojske Jugoslavije Slaviši Kepiću, meštaninu Stajićeva,  ispred spomen obeležja  koja se nalazi na južnom ulazu u ovo naseljeno mesto.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.