Za stradale u NATO bombardovanju položeni venci u kasarni „Jugovićevo”

NOVI SAD – Đurić: Sećamo se svih civilnih žrtava, vojnika, pripadnika MUP-a, koji su poginuli braneći otadžbinu

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je zajedno sa predstavnicima Vojske Srbije prisustvovao obeležavanju 24. marta, Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, u kasarni „Jugovićevo”.

– Danas se nalazimo u Kasarni Jugovićevo gde obeležavamo 25 godina od NATO agresije na našu zemlju, ujedno i naš grad Novi Sad. Svake godine se okupljamo ovde da se setimo svih onih, koji su nastradali tog proleća 1999. godine. Tih 78 dana gde je mučki bombardovana naša tadašnja država. Sećamo se svih civilnih žrtava, ali takođe sećamo se i svih poginulih vojnika, pripadnika MUP-a koji su poginuli braneći otadžbinu. Mi kao grad smo tada ostali bez sva tri mosta, bez radio-televizije Vojvodine, bombardovane su i civilni objekti- zgrade. Vratili smo se tek 2018. godine sa trećim mostom, ali evo u ovom trenutku gradimo još dva mosta- rekao je gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić i dodao:

-Sve te materijalne žrtve su nadoknadive, ono što nećemo nikada moći da nadoknadimo to je gubitak života, gubitak ljudi. Ne bi trebalo da se samo na današnji dan sećamo tih žrtava, po meni treba svaki dan da se sećamo svega što se desilo našoj državi tada od strane NATO agresora. Moramo svakako da prenosimo i na buduće generacije, da i oni znaju šta se tada dogodilo. Ove stvari ne smemo nikada da zaboravimo. Ono što je svakako važno jeste mir i sloboda. Moramo da čuvamo mir i jedinstvo i da zajedno radimo za bolje sutra. Neka je večna slava.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.