Stajićevo: Položeni venci na spomen obeležje Slaviši Kepiću, stradalom vojniku tokom NATO agresije

ZRENJANIN – U okviru obeležavanja Dana sećanja na stradale u NATO bombardovanju – 25. godišnjice od agresije na našu zemlju, danas su položeni venci i odata počast stradalom pripadniku Vojske Jugoslavije Slaviši Kepiću, meštaninu Stajićeva,  ispred spomen obeležja  koja se nalazi na južnom ulazu u ovo naseljeno mesto.

Slaviša Kepić, tragično je stradao 3. maja 1999. godine u regionu Savine vode, zapadnom delu Kosova i Metohije, u toku NATO agresije na našu zemlju i bombardovanja južne srpske pokrajine.

Vence su položili članovi porodice Kepić, predstavnici Mesne zajednice „Stajićevo“, udruženja, prijatelji, komšije i drugovi stradalog vojnika, a parastos je služio sveštenik Vladan Tripunović.

Tom prilikom obratio se, Miloš Dukić, sekretar Udruženja jedinica za specijalne operacije u Savezu udruženja boraca Srbije, koji je poručio da herojsko delo Slaviše Kepića nikada neće biti zaboravljeno.

Na spomen-česmi podignutoj u okviru uređene zelene oaze, stoji tekst “Slaviša Kepić – Kepa 1979-1999, poginuo hrabro i časno kao vojnik na braniku otadžbine”.

Uz ime, simbolično je uklesana i fudbalska “devetka”, a spomen-česmu su podigli i okolni prostor uredili meštani Stajićeva.

Podsećamo, na inicijativu Slavišinih roditelja, Mesne zajednice “Stajićevo” i boračkih udruženja, Skupština grada Zrenjanina prošle godine donela je odluku o preimenovanju dosadašnje Sremske ulice u tom selu u ulicu Slaviše Kepića.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.