Pravopis  bez učiteljice – Notepad u Windows 11 OS konačno dobija proveru pravopisa

od strane | mar 23, 2024 | Tech | 0 Komentara

Provera pravopisa na Notepad u Windows 11 operativnom sistemu funkcioniše na sličan način kao u Microsoft Word programu ili unutar Microsoft Edge pregledača. Pogrešno napisane reči automatski će biti podvučene crvenom bojom, a greške mogu da se isprave desnim klikom kako biste videli predloge za pravopis.

Plan je da ova funkcija bude dostupna svim korisnicima Windows 11 do kraja godine.

Dodatno, Microsoft je uveo i funkciju automatskog ispravljanja i tako omogućio da se greške eliminišu dok nastavljate da kucate. Provera pravopisa u Notepad aplikaciji takođe će podržavati više jezika, a imaćete mogućnost da zanemarite reči u dokumentima i dodate ih u rečnik, piše u novoj blog objavi kompanije.

Glavni menadžer proizvoda  za Windows Inbox aplikacije Dejv Grokoki naveo je da je „ova funkcija podrazumevano omogućena za neke tipove datoteka, ali je i podrazumevano isključena u datotekama evidencije i drugim tipovima datoteka koje su obično povezane sa kodiranjem”.

Pravopis bez učiteljice – Notepad u Windows 11 OS konačno dobija proveru pravopisaMicrosoft

Dalje je još dodao i da „ovu funkciju možete da uključite ili isključite uopšteno ili samo za određene tipove datoteka u podešavanjima aplikacije Notepad ili privremeno za trenutnu datoteku u kontekstualnom meniju”.

Provera pravopisa u Notepad aplikaciji je najnoviji dodatak u dugom nizu poboljšanja u Windows 11. Microsoft je u decembru najavio da će dodati i brojač karaktera u Notepad, ubrzo nakon što je proizvođač softvera dodao opciju automatskog čuvanja koja omogućava zatvaranje aplikacije bez upita za čuvanje svaki put. Microsoft je takođe dodao i tamni režim u Notepad, Copilot AI integraciju, pa čak i u virtuelni fidžet spiner.

Opširnije

Izvor: Benchmark.rs