U Kikindi održan Seminar za ronjenje osoba sa invaliditetom

KIKINDA – Na bazenu Sportskog centra “Jezero“, ronilački klub “Orka“, organizovao je Seminar za ronjenje osoba sa invaliditetom.

Radi se o nizu predavanja i ronjenja za osobe sa invaliditetom, uz učešće gostiju iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, kao i iz Beograda, Zrenjanina, Sombora i Kikinde, kojima je predstavljena i nova investicija – specijalna rampa za spuštanje ronilaca u vodu. Svečanom otvaranju prisustvovali su gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač i Dragan Pecarski, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

Foto: Vojvodina uživo

“Veliku zahvalnost dugujemo Ronilačkom klubu ‘Orka’ i Stojanu Bogosavljevu koji se godinama trude da na jedan human način rade sa osobama sa invaliditetom i na taj način im omogućuju kvalitetniji život, koji im vrati osmeh na lice. Zajedno sa Gradom Kikinda, Sportskim centrom, kao i velikim brojem članova kluba, uspevaju da, gde god da odu, steknu nova iskustva koje uvek podele sa onima kojima je pomoć najpotrebnija. Zato im je pripala i evropska nagrada koja je stigla kao prava potvrda koliki je značaj svega što rade“, rekao je gradonačelnik.

Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo

Radi se o završnici projekta ’’Dive in to your life’’, kojim je bavljenje vodenim sportovima kod osoba sa invaliditetom znatno unapređeno i olakšano.

Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo

“Navršava se tačno deset godina kako smo počeli da sprovodimo obuku ronjenja kod osoba sa invaliditetom i poklopilo se sa našim projektom, zahvaljujući kom smo boravili i u Italiji i tamo stekli određena znanja kako bismo preneli onima kojiam je to najpotrebnije. Cilj ovog seminara jeste usvaršavanje tehnike ronjenja, da steknemo nova iskustva, ali i da se družimo“, dodao je Stojan Bogosavljev, osnivač Ronilačkog kluba “Orka“.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.