Nadal: „Nažalost, ne usuđujem se da kažem bilo šta“

od strane | mar 23, 2024 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara

Rafael Nadal opekao se više puta kada je u pitanju njegov povratak na teren. Sve prognoze koje je davao nisu se obistinile. Od početka godine odigrao je turnir u Brizbejnu, a od tada odložio nekoliko nastupa, uključujući i poslednji u Indijan Velsu. 

Istakao je jedan od najboljih tenisera svih vremena da neće davati nikakve najave što se tiče njegovogo povratka, ali da se nada da će igrati na šljaci.

Prvi cilj je da pokušam da se takmičim i idem iz dana u dan. Daću sve od sebe da pokušam da počnem sezonu na šljaci, što je moj cilj, radim na tome i trudim se, ali od sada šta može da se desi… Ne usuđujem se više da kažem bilo šta, jer je u poslednje vreme teško da ja dam prognoze. Nažalost, tako je“, rekao je Nadal, pa dodao:

„Nije bitno da li sam optimista ili ne, ja sam realan. Prošlo je godinu i po ili dve otkako je nemoguće da se takmičim, zbog čega je prvi cilj je da pokušam da se takmičim i idem iz dana u dan.“

Poslednji turnir od kog je odustao je onaj u Indijan Velsu.

Ni u jednom trenutku nisam prestao da treniram. Trudim se u svakom trenutku. Dobro se osećam, jednostavno nisam uspeo da ispoštujem raspored koji bih želeo u ovom trenutku. Nadam se da stvari mogu da se promene, ali ja ne mogu ništa reći jer ni ne znam“, nastavio je Nadal i dodatno objasnio:

„Realnost je da se nisam osećao spremnim da počnem da igram turnir ovog nivoa, sa malo iskustva koje sam imao, nisam trenirao na nivou koji mi je bio potreban. Nisam želeo da započnem turnir iz moje početne tačke, bez ikakve garancije da ću moc

Opširnije

Izvor: Sportske NET