Vesti

0

Duž niškog Bulevara nikli luk, rotkvica i zelena salata: „Može bilo ko da se posluži, ali i da zasadi nešto“

Izvor: N1

Duž niškog Bulevara nikli luk, rotkvica i zelena salata: „Može bilo ko da se posluži, ali i da zasadi nešto“

Izvor: N1

Duž niškog Bulevara Nemanjića nikli su luk, rotkvica i zelena salata na novom poljoprivrednim gazdinstvu. Aktivista Miloš Bošković gazdinstvo je nazvao Oskar, a reč je o performansu kojim ukazuje na komunalne probleme u gradu.

Miloš Bošković, osnovač poljoprivrednog gazdinstva Oskar istakao je da je zadovoljan kako biljne kulture rastu.

„Za sada luk uspeva jako dobro. Zasadio sam ga ovde na poljoprivrednom gazdinstvu koji sam rešio da pokrenem u delovima travanjaka koji su oštećeni i na kojima imaju brazde od nesavesnih vozača tako da sam tu zasadio luk. Primetio sam da ovde na ovim nastrešicama autobuskim ima zemlje neke, pa sam odlučio da i gore zasadim. I bogami dobro je rodio, ja sam zadovoljan“, objašnjava.

Pravo malo poljoprivredno gazdinstvo vremenom će se širiti, kaže Miloš.

„Biće ih još puno zato što je dužina Bulevara oko 2 kilometra i svuda imamo problem sa brazdama i blatom. Tako da ovde imamo luk, zelenu salatu, rotkvice, celer“, navodi.

A kako je došlo do toga da zelena salata niče pored trotoara, aktivista objašnjava:

„Automobili se kreću trotoarom, a nadležni iz grada travnjak nisu zaštitili barem nekim stubićima i onda kad oni treba da smotaju auto i da izađu na put obavezno pregaze travnjak i onda više nije travnjak nego kao brazda na njivi.“

Kako kaže, u budućnosti će biti još puno posla i akcija.

„Ovo je jedan od najlepših delova Niša, lepo urbanistički osmišljen pre 30-40 godina. Međutim, imamo situaciju da se to neodržava i da naležne intitucije ne vode računa. Imamo previše blata, hvale nam klupice“, navodi.

Kako kaže, iz bulevarske bašte može bilo ko da se posluži, ali i da zasadi nešto i da može neko drugi da se posluži.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR