Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Sven Botman, FOTO: Oli SCARFF / AFP / Profimedia
i

Sven Botman, FOTO: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

Košmarna sezona za defanzivca Njukasla: Zbog teške povrede čeka ga duga pauza

Vladimir Kolarik - Vest objavljena: 20:09 - 20.03.2024

Defanzivac Njukasl junajteda Sven Botman doživeo je u finišu meča sa Mančester sitijem povredu prednjih ukrštenih ligamenata kolena, zbog čega ga očekuje pauza vrlo verovatno i do kraja kalendarske godine.

Njukasl je na svom klupskom sajtu potvrdio težinu povrede Botmana i naveo da holandskog štopera očekuje operacija, a zatim i oporak koji će trajati između šest i devet meseci.

Neće Botman po lepom pamtiti tekuću sezonu, budući da je tokom nje već pauzirao tri meseca zbog oštećenja ligamenata kolena, kada je izabrao terapiju bez operacija.

Prema trenutnim procenama, Holanđanin bi na teren mogao najranije početkom oktobra, međutim nije isključeno da bi zbog ozbiljnosti povrede mogao da propusti čitavu polusezonu naredne takmičarske godine.

Botman je u Njukasl stigao u leto 2022. godine iz francuskog Lila, za sumu od 37.000.000 evra. Svrake su ga projetkovale kao stub svoje odbrane, a taj epitet je opravdao tokom prve sezone na "Sent Džejms Parku", kada je ekipe Edija Haua važila za najčvršču defanzivu lige uz onu Mančester stitija (33 primljena gola).

Jasno je da će crno-beli sada morati da izađu na tržište narednog leta i potraže rešenje u centralnom delu odbrane.

Pročitajte još:

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Novak Đoković. Foto: Aleksandar Dimitrijević/Sportal
18 01
Novak Đoković

18:01 - 28.04.2024

video Zabrinuti Novak stigao u Urgentni centar zbog oca Srđana

Najbolji teniser sveta Novak Đoković stigao je u Urgentni centar, kako bi bio uz oca Srđana, koji je doživeo povredu ramena posle pada. Do peha je došlo dok je Srđan hranio ptice i tom prilikom je pao sa stolice kada je i zadobio prelom nadlaktične kosti, a lekari su odlučili da još neko vreme ostane na pregledima.

Sara Ćirković osvojila zlato na Evropskom prvenstvu (Foto: Sportal/Aleksandar Dimitrijević)
12 25
Boks

12:25 - 28.04.2024

video Ovo je najopasnija devojčica u Srbiji i Evropi

Sa 15 godina Sara Ćirković je osvojila srebro na Evropskom prvenstvu za juniorke, sa 16 srebro na Evropskom prvenstvu za omladinke, a 17 je imala kada je postala šampionka Evrope u tom uzrastu, a i šampionka sveta. Onda je postala punoletna i kao mlađa seniorka postala šampionka Evrope, a onda sa 19 postala seniorska prvakinja Evrope. Najbolja bokserka "starog kontinenta", devojčica sa vatrometom u rukavicama.

Holandski teniser Talon Grikspor (Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia)
22 33
Tenis

22:33 - 28.04.2024

video Šok u Madridu, 11. nosilac ispao posle trilera

Holandski teniser Talon Grikspor plasirao se u osminu finala mastersa u Madridu, pošto je posle tri seta savladao Danca Holgera Runea, 11. nosioca turnira u prestonici Španije (6:4, 4:6, 6:3).

Elena Ribakina na mastersu u Madridu (Foto: Oscar J. Barroso / Zuma Press / Profimedia)
22 30
Tenis

22:30 - 28.04.2024

video Ribakina silovito do trećeg kola Madrida

Kazahstanska teniserka Elena Ribakina izborila je plasman u treću rundu mastersa u Madridu, pošto je savladala Egipćanku Majar Šerif sa 2:0, po setovima 6:1, 6:4.

Aleksandar Ćirković, Detalj sa meča FK Partizan – FK TSC. Foto: Aleksandar Dimitrijević/Sportal
21 23
Superliga

21:23 - 28.04.2024

video Jovanović matirao prezimenjaka i nokautirao Partizan

TSC ponovo vodi, strelac je Saša Jovanović! Ćirković, Pantović i Đakovac su učestvovali u akciji koju je završio rezervista, samo nekoliko minuta po ulasku u igru. Iako među najnižima na terenu, glavom je zatresao mrežu.

Bibars Natho Leonard Ovusu, Detalj sa meča FK Partizan – FK TSC. Foto: Aleksandar Dimitrijević/Sportal
20 20
Superliga

20:20 - 28.04.2024

video Golčina Natha iz slobodnjaka

Partizan poravnava rezultat fantastičnim golom Bibarsa Natha iz slobodnog udarca. Dobili su crno-beli slobodnjak na nekih 17 metara, loptu je namestio Izraelac i majstorski pogodio preko zida pored nepomičnog Veljka Ilića.

Aleksandar Ćirković Ifet Đakovac Nemanja Stojić, Detalj sa meča FK Partizan – FK TSC. Foto: Aleksandar Dimitrijević/Sportal
20 13
Superliga

20:13 - 28.04.2024

video Ćirković opet utišao Humsku

TSC dolazi do prednosti golom Aleksandra Ćirkovića. Po desnoj strani je prelako prošao Pantović pored Antića i poslao povratnu na sedam metara, gde je usamljeni Ćirković rutinski pogodio mrežu.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)

Jovan Nikolić (Foto: BSS)
20 52
Boks

20:52 - 28.04.2024

Gotovo je Evropsko prvenstvo, ništa više neće biti isto u srpskom boksu! Zlato Nikolića, srebra Simića i Veletića za kraj - i još 17 medalja

Srbija je osvojila tri zlatne medalje u ženskoj konkurenciji i jednu u muškoj na Evropskom prvenstvu u Beogradu koje menja istoriju srpskog i evropskog boksa. Prvo objedinjeno kontinentalno prvenstvo za muškarce i žene, a i rekordno sa osvojenih 20 medalja naših predstavnika. Poslednjeg dana u muškim finalima je zlato osvojio Jovan Nikolić, a srebrna odličja Rastko Simić i Dušan Veletić.