Sutra ujutru stiže proleće

Proleće ove godine počinje sutra, 20. marta u 4.06 časova, a u isto vreme na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen, saopštilo je astronomsko društvo "Ruđer Bošković".
Sutra ujutru stiže proleće
Foto: 021.rs
Na dan početka proleća sunce u Beogradu izlazi u 5.40 časova, a zalazi u 17.50 časova.
To znači da će obdanica trajeti 12 časova i 10 minuta, a noć 11 sati i 50 minuta.
Na dan prolećne ravnodnevice obdanica i noć nisu jednake dužine, jer Zemljina atmosfera prividno uzdiže Sunce iznad horizonta, navodi se u saopštenju.
 
Letnje računanje vremena počinje 31. marta, odnosno u noći između subote, 30. i nedelje 31. marta kada će se kazaljke pomeriti sa dva sata ujutru, na tri sata. To praktično znači da ćemo tu jednu noć spavati sat manje.
  • Slucaj

    19.03.2024 19:13
    A zasto je sat jos uvek zimski? Odavno je mogao da se vrati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.

Evropa danas slavi Dan pobede nad fašizmom

U Evropi se danas, 8. maja obeležava Dan pobede nad fašizmom u znak sećanja na dan kada je 1945. stupila na snagu bezuslovna kapitulacija Nemačke u Drugom svetskom ratu.