„Dvojkaš“ iz Trstenika nasrnuo na obezbeđenje! Skandal u Narodnoj skupštini

BEOGRAD – Iako je opozicija uvek tvrdila da ih obezbeđenje u skupštini maltretira i sprečava da rade, danas se pokazalo da je njihovo prisustvo bilo više nego neophodno.

Predstavnici Đilasove NATO opozicije „Srbija protiv nasilja“ nastavili su i danas, drugi dan skupštinske rasprave, da sprovode čisto nasilje.

Udarna igla „Srbije protiv nasilja“ je „dvojkaš“ iz Trstenika Miroslav Miki Aleksić. Čovek koji sebe zove „Lepi Miki“, u jednom trenutku je ustao iz poslaničke klupe i zaleteo se ka predsedavajućem Stojanu Radenoviću.

Njega je obezbeđenje sprečilo u nameri da priđe predsedavajućem, a Aleksić je tom prilikom udario jednog od pripadnika obezbeđenja!

Foto: PrtSc

– Jedini koji se ponašaju kao huligani u ovoj sali ste vi, jedini koji su uništavali institucije, kidisali na skupštinu Grada Beograda, valjda da pokažu ljubav, ponovo ste vi. Jedini koji su napali policiju u ovoj sali ste vi, sami sebi dali za pravo da određujete pravila, da dolazite gde sedi predsedavajući, jer ste vi tako sebi odredili da može. Jedini koji je pokazao nepoštovanje prema policiji ste ponovo vi. Miroslav Aleksić je malopre udario policajca. Vaša bruka i sramota, u skladu sa tim od naroda ste dobili samo zasluženi prezir i zasluženo gađenje – istakao je doskorašnji predsednik Skupštine Vladimir Orlić.

Printscreen/Youtube/ParlamentSrbija

Iako je opozicija uvek tvrdila da ih obezbeđenje u skupštini maltretira i sprečava da rade, danas se pokazalo da je njihovo prisustvo bilo više nego neophodno, s obzirom na to da bi opozicija da nije njih fizički nasrnula na čoveka od 76 godina, a ko zna kako bi prošli ostali.

Stojan Radenović, inače, jedan je od najvećih živih naučnika u Srbiji i najboljih matematičara sveta, čovek od 76 godina, koji drugi dan zaredom trpi maltretiranje od onih koji se predstavljaju kao borci protiv nasilja. 

O ovom incidentu oglasila se i Ana Brnabić, koja je odgovorila opoziciji na lažne optužbe da je pretila nekome.

– Vi ste valjda građani prvog reda, a mi svi drugi smo puki narod i ništa nam se ne može i vi kažete da ja pretim. Pomerila se sa ovog mesta nisam i nikome pretila nisam. Vi koji ste fizički nasrnuli na predsedavajućeg, koji je naš nacitiraniji naučnik, čovek koji je zaslužan što je Beogradski Univerzitet na Šangajskoj listi, rekli ste da je nula, gestikulirali da je lud, govorili mu da ide kući, tako izgleda vaša realnost – rekla je Brnabić.

U Skupštini Srbije danas se nastavlja rasprava o izboru predsednika parlamenta, a na dnevnom redu sednice je i izbor potpredsednika Narodne skupštine, imenovanje generalnog sekretara, izbor članova radnih tela i izbor članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.