Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Skijaški klub Bela Reka (Foto: Bela Reka)
i

Skijaški klub Bela Reka (Foto: Bela Reka)

Veliki uspesi za najmlađe: Skijaši Bele Reke ostvarili zapažene rezultate

Sportal.rs - Vest objavljena: 18:15 - 17.03.2024

Dečije takmičenje Fis children cup i Drugi Gorski kup organizovani su juče i danas na stazi Crna Duboka u organizaciji Skijaškog kluba Bela Reka.

180 takmičara, oni najstariji, pioniri, u kategorijama U14 i U16, zatim cicibani u kategorijama U12 i U10 i najmlađe pahulje i pahuljani borili su se juče za najsjajnija odličja u veleslalomu.

Na Fis children Cup-u, u kategoriji devojčica U14 takmičarka Sk Bela Reka Lana Lukač odličnom vožnjom osvojila je srebrnu medalju. Njen klupski drug, Mihajlo Miljković u istoj kategoriji među dečacima bio je, takođe, drugi, a Vuk Krečković peti.

Nakon ovog dela takmičenja u kome je bilo učesnika iz Mađarske, Rumunije, Crne Gore, Makedonije i Grčke, domaći takmičari vozili su Alpski kup Srbije. U kategoriji najmlađih dečaka Relja Kostić bio je najbrži. U kategoriji devojčica U10 Mila Miljković bila je treća, a Danka Marjanović šesta. U istoj kategoriji kod dečaka Racko Kostić čuva svoju prvu poziciju. Aleksej Trajković bio je u istoj kategoriji šesti.

Da su iskusniji takmičari Bele Reke među najbolji srpskim skijašima pokazuju i današnji rezultati. Lana Lukač je bila druga, Mihajlo Miljković prvi, Vuk Krečković drugi.

Za njima ne zaostaju ni najmlađi, pa je tako kod pahuljana najbrži Relja Kostić, Mila Miljković je treća u kategoriji U10 devojčica, Danka Marjanović šesta, dok je Racko Kostić ponovo najbrži u istoj kategoriji kod dečaka. Aleksej Trajković bio je

Drugi takmičarski dan rezervizan je bio za slalom, a takmičari Bele Reke pokazali su da polako, ali sigurno napreduju i u ovoj disciplini. Ona najviše leži mlađoj pionirki Lani Lukač koja je fenomalnim vožnjama osvojila zlatnu medalju i na Fis children cup-u i na Alpskom kupu Srbije. Njena klupska drugarica Ksenija Kostić ponela je dve bronzane medalje i takođe pokazala ogroman napredak u ovoj disciplini.

Iako mlađe, ove devojke sjajno privode takmičarsku sezonu kraju. Njihov vršnjak Mihajlo Miljković osvojio je srebrnu medalju na Fis Children Cup-u, dok je u Alpskom kupu Srbije ponovo prvi! Vuk Krečković je i u ovoj disciplini nagređen, četvrti je na Fis Children Cup-u, a drugi u Alpskom kupu Srbije! Sjajan vikend je za takmičarima Bele Reke.

Dominacija Kanade u Svetskom kupu: Trijumfi za Hauden i Tompsonovu u ski krosu

Pročitajte još:

Tagovi:

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Danil Medvedev, foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia
22 38
Tenis

22:38 - 11.05.2024

video Medvedev preko Drejpera zakazao duel sa Međedovićem

Danil Medvedev se plasirao se u treću rundu na Mastersu u Rimu pošto posle 107 minuta igre bio bolji od 40. na svetu, britanca Džeka Drejpera, 7:5, 6:4. U narednom kolu se sastaje sa Hamadom Međedovićem.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)