Svijet

Sobjanin: Odbijen napad dronovima na Moskvu

Sobjanin: Odbijen napad dronovima na Moskvu
Foto: Nezavisne novine/Arhiva/Ilustracija | Sobjanin: Odbijen napad dronovima na Moskvu

MOSKVA - Najmanje četiri ukrajinska drona oborena su u blizini Moskve, rekao je gradonačelnik glavnog grada Rusije Sergej Sobjanin.

"Protivvazdušna odbrana Ministarstva odbrane Rusije, u okrugu Domodedovo, odbila je napad dronom na Moskvu", potvrdio je Sobjanin na "Telegramu", napominjući da su u toj oblasti oborena dvije neprijateljske mete. Napad je izveden jutros oko 4.40 časova.

On je dodao da su oko sat kasnije još dvije bespilotne letjelice presretnute u okrugu Ramenski i Stupino.

Nije pričinjena šteta i niko nije povrijeđen na mjestima gdje su pale krhotine i dijelovi drona, rekao je Sobjanin. Moskovski aerodrom Domodedovo, koji se nalazi južno od prijestonice, takođe nije prijavio nikakve nepravilnosti u svom radu.

Otprilike u isto vrijeme, nekoliko ukrajinskih dronova pokušalo je da udari u rafineriju nafte u gradu Slavjansku u ruskom Krasnodarskom kraju, što je izazvalo požar koji je brzo suzbijen, navode lokalne vlasti, prenosi "Raša tudej". Iako u napadu nije bilo direktnih žrtava, jedna osoba je preminula od srčanog udara tokom incidenta, saopštili su bolnički izvori.

Vlasti u oblastima Kaluga, Oril, Rostov, Jaroslavlj, Kursk i Belgorod takođe su prijavile obaranje dronova tokom noći, bez žrtava ili veće štete na zemlji. Ukupno je ruska protivvazdušna odbrana presrela oko 35 bespilotnih letjelica do 7.00 časova, dok kijevske snage nastavljaju da gađaju rusku infrastrukturu i pogranične gradove, saopštilo je Ministarstvo odbrane, prenosi Srna.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije