Utakmica Železničara i Javora ima i humanitarni karakter

PANČEVO – Fudbaleri Železničara, sutra 17. marta, u Pančevu dočekuju Javor iz Ivanjice. Utakmica počinje u 18 sati, a pored sportskog imaće i humanitarni karakter. Sav prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen u OŠ „Sveti Sava” za kupovinu užine deci iz socijalno ugroženih porodica. Ulaz na istočnu tribinu će biti slobodan, a karta za zapad košta 300 dinara.

Pre sedam dana Železničar je na svom terenu savladao Radnički iz Niša, usledio je potom poraz u Kragujevcu, a sada je došao red na još jedno „finale”. U pančevačku „zelenu oazu” dolazi još jedan tim koji se, baš kao i Željezničar, grčevito bori za opstanak u društvu superligaša.

„Utakmica u Kragujevcu je iza nas. Nismo uspeli da ostanemo neporaženi, iako smo imali dobre momente na meču. Da smo iskoristili svoje prilike na vreme, ceo tok susreta otišao bi u drugom smeru. Šta je, tu je. Posle takvih duela, najbolje je da brzo dođe sledeći, a on je već u nedelju. Nalazimo se u nezavidnoj situaciji, vodimo grčevitu borbu za opstanak, a dobro u svemu je što smo konkurentni sa ekipama koje se takođe bore za goli superligaški život. Očekuje nas duel sa Javorom, koji je od izuzetno velike važnosti. Gosti su bili u lošoj seriji, ali pobedili su u poslednjem meču, pa sigurno da u dobrom raspoloženju dolaze u Pančevo. Nama su tri boda prekopotrebna i daćemo sve od sebe da pobedimo u nedelju. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže u još jednom teškom duelu, jer oni imaju veliki udeo u svakoj našoj pobedi. Znate i sami kako je počela ova sezona, bili smo u velikom minusu, svi su već otpisali Želju, ali sada smo opet tu. Nije lako pobeđivati u kontinuitetu kada se borite za opstanak. Moramo da budemo koncentrisani i pametni, ali verujem da ćemo biti pravi i da ćemo osvojiti tri boda“, sa dozom optimizma govorio je trener Železničara Nenad Mijailović u najavi nedeljne utakmice.

Zbog žutih kartona, u timu „dizelke” neće biti Stefana Hajdina, a van stroja su i povređeni Dušan Pantelić, Ndiaje Maisa i Sulejman Mare. Ali ima i lepih vesti – vraća se oporavljeni Lazar Romanić.

„Moja povreda je prošlost. Trenirao sam u fulu i spreman sam za nove izazove. Očekuje nas tvrda utakmica protiv Javora, jer je to dobra ekipa. Ali drugog izbora osim pobede nemamo. Moramo da budemo pametni i da osvojimo tri boda koja bi nam mnogo značila pred naredna iskušenja. Uz podršku sa tribina, svakako će biti mnogo lakše stići do cilja“, dodao je Lazar Romanić.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.