Почетна > Нови Сад

Актуелно Индекс Нови Сад

Овогодишњи сајам „КОНТЕХ“ окупио преко 30 компанија и 15.000 посетилаца (ФОТО)

Сајам пословних могућности и стручних пракси „Контех“ одржан је 13. и 14. марта на Факултету техничких наука у Новом Саду, а организатор је било удружење студената електротехнике EESTEC LC Нови Сад.
контех
Фото: Градске инфо
У склопу самог Сајма ове године су по први пут одржани и академски дани 6, 8. и 9. марта у сарадњи са Научно-технолошким парком Нови Сад.

“Академски дани” и Сајам студентима и дипломцима техничких и технолошких факултета пружили су могућност планирања и развоја каријере у компанијама које успешно послују у нашој земљи.

Седамнаести по реду Сајам, са осамнаест година дугом традицијом, ове године први пут обогаћен тродневним академским програмом наишао је на велико интересовање код студената.

У склопу академских дана студенти су имали прилику да присуствују Дану отворених врата Научно-технолошког парка, као и КОНТЕХ панел дискусијама, предавањима и такмичењу у студији случаја.
контех
Фото: Градске инфо
Учешће на овогодишњем сајму узело је преко 30 компанија, а сам сајам посетило је више од 15.000 студената.

Компанијe из различитих сектора технологије узело је учешће, нудећи информације о праксама, запошљавању и пројектима на којима студенти могу радити.

Студенти  су имали прилику да у директној комуникацији са представницима компанија, сазнају шта они траже од будућих запослених, и како могу искористити своје вештине и знање на најбољи могући начин.

Такође, студенти су имали прилику да учествују у самој симулације разговора за посао, али и да оставе биографију за компанију за коју су заинтересовани.

контех
Фото: Градске инфо

КОНТЕХ, ове године уз генерално покровитељство компаније „Schneider electric“, представља највећи сајам пословних могућности и стручних пракси у Војводини који гаји најдужу традицију и ужива поверење водећих домаћих и регионалних компанија, које су кроз дугогодишњу сарадњу увиделе значај оваквог догађаја за све студенте са Универзитета у Новом Саду.

Фото: Градске инфо

EESTEC (Electrical Engineering Students’ European Association) је непрофитно, неполитичко удружење студената основано у циљу да повеже студенте електротехнике и рачунарства широм Европе.

EESTEC LC Нови Сад основан је 2001. године и окупља студенте Факултета техничких наука у Новом Саду са бројних одсека електротехнике. Данас локални комитет у Новом Саду броји преко 320 чланова и један је од најактивнијих и најбројнијих.

Pitali smo brucoše: Zašto su odlučili da upišu Ekonomski fakultet? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.