Vesti

0

Tvrdi da je odbio ponudu da priđe SNS-u: Nuđene stotine hiljada evra da bi se formirala vlast u Beogradu

Tvrdi da je odbio ponudu da priđe SNS-u: Nuđene stotine hiljada evra da bi se formirala vlast u Beogradu

Izvor: N1

Milan Ljutovac, odbornik sa liste Srbija protiv nasilja u Skupštini Grada Beograda, odbio je ponudu Srpske napredne stranke da im se pridruži i tako omogući formiranje većine u Beogradu.

Ljutovac je za N1 ispričao da je ponuda stigla iz vrha SNS u Beogradu preko posrednika. Iako je u ranijim izjavama za medije govorio o cifri od više stotina hiljada evra, za N1 nije želeo da ulazi u detalje, ističući da nije bitno koliko je, već od koga je ponuđeno.

Ponuda je bila na stolu i ostala je na stolu. Ponuda je glasila tako, ne bih u detalje, mislim da je izlišno govoriti o tome. Mi kao mladi moramo da stanemo iza svojih reči i damo primer kako se treba baviti politikom, rekao je Ljutovac dodajući da preletanje za njega nije normalna stvar.

Na insistiranje voditeljke emisije „Studio lajv“, Ljutovac je ispričao da je razgovor obavljen u jednom kafiću i da mu je prisustvovao i jedan njegov prijatelj. Posrednik je bila osoba koju poznaje i koju dugo nije videla. Kako opisuje, razgovor nije bio neprijatan.

„Ta osoba je samo jedan šraf u sistemu, nalogodavac ga je poslao. Ponudio mi je određenu količinu novca, funkciju ili bilo šta drugo. U situaciji su bili da mi ponude sve samo da podržim vlast na gradskom nivou, ili da budem nezavisan odbornik koji će da kritikuje opoziciju, ali da mogu da kritikujem i vlast“, kazao je Ljutovac.

Upitan šta je konkretno ponuda sadržavala, kazao je da želi da ostane na tome što je do sada rekao, a to je da su bile stotine hiljada evra.

„Ja sam u tom trenutku rekao ‚od nekoga je dinar mnogo, a od nekoga je milijarda malo‘. Nije pitanje koliko već od koga je. Ne želim da živim u ovakvom sistemu. Ja sam mlada osoba, imam 26 godna, dilomirani sam politiklog“, kazao je gost Studija lajv.

Kaže da ponudu nije prijavio, pitajući: „Kojim državnim orgnaima“.

Odluku da tek sad o ovome govori u javnosti, navodi, nije doneo sam već je to bio dogovor u koalicji Srbija protiv nasilja.

„Dogovor cele koalicije je bio da se ne izlazi u javnost sa tim kada je bilo nuđeno, pojedinci su izašli da je nuđeno, ja sad javno kažem meni je nuđeno i to hoću da ostane zabeleženo da bi promenili političku kulturu“, istakao je Ljutovac.

Komentarišući odluku SNS da baš njemu ponude prelazak na drugu stranu, Ljutovac objašnjava da nije bitan on već grupa građana koju ima.

„Dobio sam ponudu jer imam grupu građanu. Vlasti je bila potrebna većina koja je legitimna. Čekala se potvrda jer im je potreban neko ko bi dao legitimitet. Nisam bitan ja, već zato što sam mogao da prevagnem na stranu i da dam legitimitet vlasti. Jer imam grupu građana koja bi mogla da podrži većinu. I u razgovoru sa tim čovekom sam dobio informaciju da su Aleksandru Šapiću date odrešene ruke da može da pregovara sa svima i da napravi većinu, ali da ona mora da bude legitimna i da mora da sadrži ne samo pojedince već i određene orgnaizacije koje bi tu većinu podržale“, objašnjava odbornik Srbije protiv nasilja.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR