Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Mateus Saldanja Bruni Kaboklo, Detalj sa meča KK Partizan - KK Cedevita Olimpija (Foto: Sportal/Aleksandar Dimitrijević)
i

Mateus Saldanja Bruni Kaboklo, Detalj sa meča KK Partizan - KK Cedevita Olimpija (Foto: Sportal/Aleksandar Dimitrijević)

Evo gde gledati meč Barselona - Partizan u Evroligi

Jelena Medić - Vest objavljena: 09:48 - 14.03.2024

Košarkaši Partizana ovog četvrtka od 20.30 gostuju Barseloni u 29. kolu Evrolige. Izabranici Željka Obradovića moraju da pobede ukoliko žele da se plasiraju u Top 10 fazu najelitnijeg klupskog košarkaškog takmičenja na Starom kontinentu.

Otputovali su košarkaši Partizana u sredu u Barselonu kako bi odradili poslednji trening pred duel 29. kola Evrolige protiv katalonskog giganta.

Meč počinje u 20.30, a prenos je obezbeđen na TV Sport klub 1.

Detalj sa meča KK Milano - KK Partizan (Foto: Simone Lucarelli/IPA Sport / ipa / IPA / Profimedia)
Detalj sa meča KK Milano - KK Partizan (Foto: Simone Lucarelli/IPA Sport / ipa / IPA / Profimedia)

Pred odlazak u Španiju, Željko Obradović je održao poslednju konferenciju za novinare, na kojoj je rekao:

- Igramo protiv tima koji ima zaista veliki kvalitet, i igraju veoma dobro ove godine. Tim koji je sigurno među glavnim favoritima za fajnal for, i za osvajanje titule. Vraćajući se na početak Evrolige, kada smo igrali sa njima prvu utakmicu, ništa se tu nije promenilo previše, oni imaju stravičan kvalitet, i biće potrebno da se odigra fantastična utakmica, ako želimo neki povoljan rezultat - počeo je Obradović.

Što se tiče zdravstvenog biltena, on je znatno bolji nego pred meč sa Milanom koji su propustili Džejms Naneli, Ognjen Jaramaz. To svakako može da raduje crno-bele pred mečeve odluke.

- Svi su okej. Male, sitne probleme imamo, ali ništa zabrinjavajuće. Svi su trenirali pred put, to hoću da kažem - dodao je Čačanin na klupi Parnog valjka.

Željko Obradović i Danilo Anđušić, detalj sa meča KK Milano - KK Partizan (Foto: Simone Lucarelli/IPA Sport / ipa / IPA / Profimedia)
Željko Obradović i Danilo Anđušić, detalj sa meča KK Milano - KK Partizan (Foto: Simone Lucarelli/IPA Sport / ipa / IPA / Profimedia)

Trofejni stručnjak je istakao da prostora za kaklulacije nema, već da će njegov tim ulaziti maksimalno u svaku narednu utakmicu.

- Nemamo razlog da se bavimo kalkulacijam. Mislim da treba da idemo iz utakmice u utakmicu. Imamo ovo gostovanje, a onda posle igramo od pet zadnjih utakmica, četiri kod kuće, tako da treba ići iz utakmice u utakmicu. Posle Barselone duplo kolo. Baviti se kalkulacijama nikad nije dobro. Imaćemo neku jasniju situaciju tamo pred kraj, ali kako god, treba se boriti i probati do kraja ostati u igri za plej-in.

Domaći teren će biti "olakšica" u narednim mečevima, koji će biti i ključni u borbi za plasman u plej-in Evrolige.

- Logično je da voliš da igraš pred svojom publikom. Ali, mi smo i zadnju utakmicu u Milanu imali naših navijača, koliko god hoćete, i juče u Čačku fenomenalna atmosfera. Gde god smo išli imali smo izvanrednu podršku, ali je domaći teren domaći teren, upravo u tom smislu da nema putovanja. To je nešto što je recimo bitno za igrače - zaključio je Obradović.

Partizan se odmah iz Barselone vraća u Beograd, gde u subotu od 21 sat, igra protiv FMP-a u ABA ligi.

Pogledajte još: "Moramo biti fantastični": Obradović izneo očekivanja pred meč sa Barselonom

Pročitajte još:

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Aleksandar Kocić i Dalibor Škorić, FOTO: Sportal
20 00
Fudbal

20:00 - 13.05.2024

video Teška priča #06: Koji stranci su višak u Zvezdi i koga će Piksi na crtu u Nemačkoj

Gosti šeste epizode Sportalovog podkasta „Teška priča” bili su bivši fudbaleri Crvene zvezde Aleksadnar Kocić i Dalibor Škorić. Nekadašnji asovi crveno-belih govorili su o aktuelnom momentu u Ljutice Bogdana te učinku igrača koji su doneli odbranu trona, ali i onom što očekuje reprezentaciju Srbije na EURO 2024 u Nemačkoj. Takođe, prisetili su se upečatljivih epizoda iz bogatih karijera koje su gradili kako u granicama domovina, tako i van istih, od Italije, do Kine. Uživajte.

Nikola Topić povreda, Detalj sa meča KK Crvena zvezda - Partizan (Foto: Sportal/Aleksandar Dimitrijević)
22 10
ABA liga

22:10 - 13.05.2024

video Povredio se Nikola Topić!

Mladi plejmejker Crvene zvezde Nikola Topić doživeo je novu povredu i to u prvom finalnom meču ABA lige.

20 15
Superliga

20:15 - 13.05.2024

video Strašne makazice fudbalera Javora: Gol za TV špice!

Fantastičan gol smo videli već u sedmom minutu meča između Javora i Voždovca. Posle centaršuta Ilića sa desnog boka, loptu je u kaznenom prostoru primirio napadač Stjuart, a onda je zapravo sam sebi asistirao za maestralne "makazice" za veliko slavlje na stadionu kraj Moravice koje ipak nije dugo trajalo jer je Voždovac dvadeset minuta kasnije postavio konačnih 1:1,

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)