Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia
i

USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia Foto: Profimedia

Denver je opet prvi na Zapadu, Jokić sa "pola gasa" razbio Majami u reprizi finala! /VIDEO/

Saška Janković - Vest objavljena: 04:09 - 14.03.2024

Košarkaši Denvera slavili su protiv ekipe Majamija rezultatom 100:88. Za Nagetse je Nikola Jokić upisao 12 poena uz 14 skokova i šest asistencija, dok je Nikola Jović na drugoj strani imao tri poena i po jedan skok i asistenciju. Denver se vratio na prvo mesto na Zapadu i pitaće se za sve do kraja sezone!

U okršaju dve ekipe u kojima igraju reprezentativci Srbije, uspešniji je bio Denver Nikole Jokića. Nagetsi su kontrolisali utakmicu čitavim njenim tokom, nisu dozvolili košarkašima Majamija da nametnu svoj ritam, a Nikola Jović je u dresu Hita dobio svega 15 minuta na terenu. Denver je na kraju slavio rezultatom 100:88, a pored ovog meča, zapažena je i partija Vasilija Micića, koji je došao do rekorda karijere.

Košarkaši Majamija poveli su na otvaranju prve četvrtine sa 9:6, da bi Denver na to odgovorio serijom 15:0. Nagetsi su odmah na startu utakmice pokazali nadmoć nad ekipom Hita, sa mnogo raspoloženih igrača na terenu.

Majami do kraja prve deonice nije uspeo da popravi utisak i cela ekipa je ubacila samo 19 poena, a i Nikola Jokić se razigrao u redovima Nagetsa. Denver je posle prvih 12 minuta košarke imao vođstvo od 26:19.

Na startu druge deonice košarkaši Hita uspeli su da pronađu ritam i da se vrate rezultatski, ali ne i da povedu. Denver je zadržao svoju prednost i tokom druge četvrtine, ali nije smelo da bude opuštanja na terenu, jer je Majami za razliku od prve deonice sada aktivno pretio i čekao svoju šansu.

Porter Džunior je nastavio da ubacuje sa svih pozicija, dok je za Majami poene uglavnom postizao Adebajo. On i Batler su uspeli da dovedu svoju ekipu na samo pola koša zaostatka u završnici prvog poluvremena, ali su Nagetsi odbili ovaj nalet i priveli su poluvreme kraju rezultatom 50:44.

“Ima ta reč na srpskom... teško ju je prevesti” Jokić zbunio Amerikance, odmah su se bacili na “translejt”

Drugo poluvreme je za ekipu Majamija otvorio mladi reprezentativac Srbije, Nikola Jović, pogođenim šutem za tri poena. Ovo je pokrenuo ekipu Hita koja je u narednim minutima uspela da dođe do dugo očekivane prednosti, ali nije uspela i da je zadrži.

Gordon i Porter Džunior su konsolidovali igru Denvera, odbili napad protivnika i vratili minimalnu prednost na stranu svoje ekipe. Nagetsi su pred odlučujućih 12 minuta košarke vodili sa 72:71.

Ekipi Majamija se ponovo desio neobjašnjiv pad u četvrtoj četvrtini, koju su odigrali još gore nego prvu i ubacili su samo 17 poena, naspram 28 Denvera. Za Nagetse se razigrao i Braun, poeni u ekipi su bili prilično ravnomerno raspoređeni, dok je Majami ponovo ostao bez raspoloženih igrača na terenu.

Denver je čitavim tokom ovog perioda pravio mini serije poena, igrao u laganom ritmu i držao sve pod kontrolom Nagetsi su na kraju slavili rezultatom 100:88, a najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Porter Džunior sa 25 poena, dok je Nikola Jokić ubacio 12 poena uz 14 skokova. Na drugoj strani je Adebajo upisao 17 poena uz 13 skokova, a Nikola Jović je ostao na samo tri poena.

Pročitajte još:

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Detalj sa meča KK Partizan – KK Budućnost, foto: Sportal/Aleksandar Dimitrijević
21 40
ABA liga

21:40 - 10.05.2024

video Lu-di-lo! Majstorija Ferela i Džonsa

Da će sve prštati u majstorici između Partizana i Budućnosti, u polufinalu ABA lige, bilo je jasno od prvog momenta, pošto su se brutalni potezi nizali otkako se začula prva sirena.

Kvota dana
17 23
Premijer liga

17:23 - 10.05.2024

video Kvota dana: Mančester junajted – Arsenal

Jedan od najvećih derbija ostrvskog fudbala zakazan je za nedelju kada na Old Trafordu igraju Mančester junajted i Arsenal. Bodovi su neophodni i jednima i drugima, Crvenim đavolima u borbi za izlazak u Evropu, a Tobdžijama za titulu. Ovo su kvote:

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)

Georgij Tibilov, foto: privatna arhiva
22 09
Borilački sportovi

22:09 - 10.05.2024

Bravo! Srbija ima još jednog olimpijca!

Rvački reprezentativac Srbije Georgij Tibilov izborio je normu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu. Srpski olimpijski tim sada broji 84 takmičara za najveću svetsku smotru sporta u glavnom gradu Francuske.