Zvezdin “lakši trening“ pred Makabi

od strane | mar 13, 2024 | Sport, Uncategorized | 0 Komentara

Pred 2.743 gledalaca u dvorani “Aleksandar Nikolić“ Crvena zvezda je večeras ubedljivo savladala Krku u okviru 22. kola AdmiralBet ABA lige.

Crveno-beli su slavili rezultatom 110:57, pa sada na čelu tabele imaju skor 19-3, a Krka ostaje na poslednjem mestu sa skorom 4-18.

Zvezda je i večeras nastupila bez povređenih Teodosića i Topića, a Džoel Bolomboj je večeras pošteđen napora, dok Trej Tompkins još uvek nije spreman da debituje.

I bez njihove pomoći, Zvezda je već u prvoj četvrtini rešila pitanje pobednika, s obzirom da je pred kraj tog dela igre vodila sa 31:9.

Jago je bio raspoložen za igru, rastrčao se po terenu, poentirao, asistirao, a Luka Mitrović je bio nepogrešiv u šutu za dva poena. Takođe se raspucao i Markus Smart, a sve veća razlika u korist crveno-belih je omogućila treneru Sferopulosu da rasporedi minutažu na svih 12 igrača koije je večeras imao na traspolaganju.

Na poluvremenu je Zvezda vodila sa 56:27, a ni nastavak meča nije doneo ništa novo. Crveno-beli su nastavili da uvećavaju razliku, a na dva i po minuta do kraja su vodili sa “plus 46“ – 100:54.

Ubrzo je razlika prešla i “plus 50“, Jago je ponovo imao bravurozne asistencije i atmosfera na tribinama je u tim trenucima zahvaljujući Brazilcu bila “zagrejana“.

Međutim, kad kažemo da nije sve bilo idealno, to se odnosi na partiju Majka Tobija koji je meč završio bez poena, šutirao je 0/3 za tri poena, imao je četiri skoka, uz indeks minus 2, pa je bio vidno ljut na sebe kada je izlazio iz igre sredinom poslednje četvrtine.

Na kraju, Smart sa 24 poena najefikasniji u Zvezdi, Luka Mitrović je imao 19 (9/9 iz igre),

Opširnije

Izvor: Sportske NET