Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Igor Duljaj Nikola Antić, Detalji sa meča FK Crvena zvezda – FK Partizan, foto: Aleksandar Dimitrijević/Sportal
i

Igor Duljaj Nikola Antić, Detalji sa meča FK Crvena zvezda – FK Partizan, foto: Aleksandar Dimitrijević/Sportal Foto: Ringier

Kako je Igor Duljaj pokazao da izvlači više od maksimuma iz Partizana i zašto je Saldanja najbolji špic lige

Stefan Kojić - Vest objavljena: 23:24 - 09.03.2024

Cele sezone je veliki gospodin, a na terenu se pretvori u čoveka koji želi pobedu više od svih ostalih. Nekako je Igor Duljaj doneo prekopotrebnu energiju, ali i fudbalsku inteligenciju i znanje da od Partizana napravi strašan tim. U uvodnim danima, kada je postao trener crno-belih, rekao je da mu je potrebno vreme, a onda je to i dokazao. Uz najboljeg napadača u ligi.

Igor Duljaj je kao trener Partizana vratio klub na prvo mesto, posle 172. večitog derbija je ostao na liderskoj poziciji i pokazao da iz ovog tima izvlači maksimum. Čak i više od toga.

U posebnoj analizi na Sportalu mogli ste da pročitate sve mane i vrline Parnog valjka, a doneli smo priču o tome ko će zapravo biti motor ekipe, kako će Kalulu praviti problem Rodiću, ali i da je produžena ruka Igora Duljaja na terenu uvek Bibras Natho.

To smo i gledali tokom čitavog prvog i polovine drugog poluvremena. Uz to da je najboljih napadač u Superligi Srbije – Mateus Saldanja. Čovek je primio loptu nešto više od 10 puta na ovom meču, imao je problem sa Dragovićem, a onda je iz prvog šuta pogodio mrežu.

Može da se ne vidi 89 minuta na terenu, da mislite da ste ga sačuvali, ali onda u par sekundi napravi razliku. To je ono što je potrebno ekipi koja želi šampionsku titulu, a tako je i postigao gol na Marakani. Ostao je sam na ivici kaznenog prostora i iskoristio šansu. Zbog toga i ima 16 golova ove sezone u domaćem prvenstvu.

I to je prepoznao Igor Duljaj. Od početka mu daje beskrajno poverenje, a Brazilac mu vraća na pravi način. Ono što je glavni utisak jeste da trener Partizana vuče, grize za ceo Partizan. To i jeste poenta, a na ovom derbiju su njegovi potezi ponovo bili i više nego dobri.

Od Saldanje je dobio gol, verovao je u Kalulua, kojem su mnogi zamerali igru u nekim utakmicama, a onda je i on postigao gol na derbiju. Odbrana jeste škripala, što smo i nagovestili u našoj velikoj analizi, ali je i Bojan Kovačević odigrao najbolji meč, iako su njegovi kiksevi u prvim utakmicama bili uočljivi. Skinuo je čist gol Bukariju, a cela odbrana je bila u kaznenom prostoru u poslednjih 15 minuta. I na kraju su izdržali.

Zbog toga je i ovaj derbi dokaz da Igor Duljaj izvlači duplo više iz Partizanovog tima.

Pročitajte još:

VIDEO Šta smo gledali na Marakani?

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Tripl dabl, Duško Savanović i Iva Jevtić, foto: Sportal
21 19
NBA

21:19 - 08.05.2024

video Tripl dabl sa Savanom: Nikola Jokić je sigurno odlučio da li će ići na Olimpijske igre

Crvena zvezda je prvi finalista ABA lige, dok će Partizan bitku za plasman u poslednju rundu biti u Areni. U Evroligi smo dobili i drugog člana velike četvorke – Panatinaikos, a ovoga puta na Zapadu ima i nečeg novog. Jokićev Denver gubi od Minesote sa 2:0 u polufinalnoj seriji konferencije, te je glavno pitanje može li Nikola sa Nagetsima da ispiše još jednu stranicu istorije i hoće li igrati za Srbiju na OI. O svim aktuelnim temama smo i ove nedelje razgovarali sa Duškom Savanovićem.

Igrači TSC posle pobede pozdravljaju navijače, Detalj sa meča FK Partizan – FK TSC. Foto: Aleksandar Dimitrijević/Sportal
18 46
Superliga

18:46 - 08.05.2024

video TSC prišao na dva boda Partizanu posle ludnice u Bačkoj Topoli: Sedam golova i pobeda protiv Crvenih đavola

TSC je savladao Radnički iz Kragujevca 4:3 i smanjio zaostatak u borbi za drugo mesto samo na dva boda. Dvostruki strelac bio je Ifet Đakovac, u 10. i 56. minutu iz penala, Saša Jovanović pogodio je u šestom, a Nemanja Stojić u 15. minutu za visokih 4:0. Posle toga ekipa iz Bačke Tople je "stala", što su gosti iskoristili i umalo došli do izjednačenja. Pogađali su Vajdi Sahli u 60, Stojić (autogol) u 79. i Nikola Bukumira u drugom minutu nadoknade drugo poluvremena.

Detalji sa meča Napredak - Partizan, Foto: Srđan Stevanović/Starsport
18 18
Partizan

18:18 - 08.05.2024

video Ludilo u Kruševcu, šest golova i novi kiks Partizana: Napredak mogao i do pobede, Zahid doneo podelu bodova

Fudbaleri Partizana remizirali su na gostovanju Napretku u Kruševcu rezultatom 3:3 u utakmici četvrtog kola plej-ofa Superlige Srbije. Aleksandar Filipović doveo je crno-bele u vođstvo pogotkom u šestom minutu, a onda je usledio preokret domaćina, uz dva gola Andrije Majdevca, u 19. i 51. i Nebojše Bastajića u 26. minutu. Ipak, do kraja Aleksa Janković u 80. i Gajasa Zahid su sprečili šesti uzastopni poraz crno-belih.

Sportal.rs
18 07
Partizan

18:07 - 08.05.2024

video Zahid stavio tačku na meč: Šesti gol za remi u Kruševcu

Fudbaleri Napretka i Partizana odigrali su u Kruševcu spektakularnu utakmicu, a meč četvrtog kola plej-ofa Superlige Srbije završen je rezultatom 3:3 (2:1). Kako je u terminu od 16 časova TSC savladao na svom terenu kragujevački Radnički (4:3), crno-beli su na samo dva boda viška u odnosu na ekipu iz Bačke Topole uoči poslednje tri runde.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)

Nikola Jokić/Foto: RONALD MARTINEZ / Getty images / Profimedia
01 34
NBA

01:34 - 09.05.2024

Nikola Jokić je treći put MVP NBA lige! Srbinu se opet poklonila Amerika, Džoker je najbolji na svetu

Jedna mala Srbija (samo po veličini) ponovo ima najboljeg igrača NBA lige. Nikola Jokić... Taj somborski debeljko je ušao u istoriju košarke. Ponovo. Treći put. Trebalo je da ovo bude četvrta zaredom, ali ajde, neka im taj Embid... Džoker je opet imao sezonu za pamćenje, ne postoji meč na kojem nije zadivio planetu, potezima oduševio legende... I opet je MVP NBA lige.

Detalj sa meča polufinala Lige šampiona, FK Real Madrid - FK Bajern Minhen/Foto: Isabel Infantes / PA Images / Profimedia
23 01
Liga šampiona

23:01 - 08.05.2024

Ančeloti pokazao Tuhelu zbog čega je najbolji trener svih vremena: Real Madrid posle drame srušio Bajern i otišao u finale Lige šampiona

Karlo Ančeloti je magistar ove igre. Moraće Tuhel da objasni zašto je na 1:0 za Bajern izveo Kejna, Musijalu i Sanea. Dva potpuno različita razmišljanja, a samo je jedan zapravo bio ispravan. Ne treba mnogo da razmišljate čiji... Real Madrid je na krilima rezerviste Hoselua uspeo da preokrene stanje na terenu (2:1) u poslednjim minutima drame u Madridu i da tako obezbedi novo finale Lige šampiona. Dodaćemo, potpuno zasluženo.