Vesti

0

Brnabić: Kao predsednica Skupštine želela bih da uspostavim dijalog sa opozicijom

Izvor: Beta

Brnabić: Kao predsednica Skupštine želela bih da uspostavim dijalog sa opozicijom

Izvor: Beta / VLADA SRBIJE / Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je danas da bi na funkciji predsednice Skupštine Srbije, za koju je predlaže Srpska napredna stranka, želela da pokuša da uspostavi dijalog sa opozicijom i da se smanje tenzije.

Ona je za televiziju Prva a da je sasvim normalno da postoje različita razmišljanja o nekim stvarima a da istovremeno postoji i dijalog, te da je za jednu jaku i ozbiljnu zemlju potrebno imati ozbiljnu vlast, ali i ozbiljnu i odgovornu opoziciju.

Prema njenim rečima, konstantnim menjanjem zahteva (opozicije), u jednom trenutku će svi krenuti da se pitaju kuda ide zemlja, a za dijalog je potrebno i da opozicija preuzme određenu odgovornost.

Brnabić je rekla da bi u Skupštinu ušla sa namerom da se fokusira na probleme i da će se truditi da uvede još više javnosti u parlament, javnim slušanjima, debatama, različitim događajima. Istakla je i da bi volela da se pojača parlamentarna diplomatija koja treba da bude takva da osigura bolje pozicije Srbije.

Kako je kazala "u normalnoj zemlji" svi treba da rade u interesu Srbije, a ne da se urušavaju neke pozicije države zarad ličnih interesa.

Brnabić je navela i da će prvi potpredsednik Vlade Srbije i šef diplomatije Ivica Dačić preuzeti predsedavanje vladom do izbora nove.

Dodala je da je juče održana sednicu Vlade gde su usvojili važne odluke, ali i da se tom prilikom pozdravila sa ministrima.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR