Autonomni ženski front svim ženama želi moćan i borben Osmi mart 1Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)

Autonomni ženski front u okviru Zeleno-levog fronta poželeo je danas „moćan Osmi mart“, Međunarodni dan žena, svim ženama, radnicama i saborkinjama.

U saopštenju se navodi da pored uobičajenog isticanja važnosti radničkih prava i dostojanstvenih uslova rada za žene, ove godine žele da praznik posvete i pitanjima reproduktivnog zdravlja, kao i poboljšanju uslova i rešavanju sistemskih problema vezanih za ta pitanja.

Autonomni ženski front ocenio je da će praznik dočekati borbeno, uz organizovanje razgovora sa građankama u devet gradova i opština u Beogradu i širom Srbije o problemima, kao i rešenjima iz oblasti radnih prava i ženskog reproduktivnog zdravlja.

„Razgovaraćemo o našim namerama da svaka žena ima pristup besplatnom ginekološkom pregledu, da ima besplatne menstrualne proizvode, dostojanstvenu zdravstvenu negu u menopauzi i pravo na siguran i bezbedan porođa“, piše u saopštenju.

Dodaje se i da će se Autonomni ženski front pridružiti Maršu za radna prava žena na platou na Trgu Slavija u Beogradu večeras u 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari