Legendarni Tajson i Jutjub zvezda Džejk Pol boksuju u julu u Teksasu 1foto EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Bivši svetski šampion u teškoj kategoriji Majk Tajson boksovaće 20. jula u Arlingtonu protiv Jutjub zvezde Džejka Pola, objavila je danas platforma za striming i producentska kuća Netfliks (Netflix).

Netfliks će putem svog striming servisa omogućiti direktan prenos borbe između 57-godišnjeg Tajsona i 27-godišnjeg Pola, koja će se održati na stadionu Dalas Kaubojsa AT&T u Arlingtonu, u Teksasu.

Neizvesno je da li će meč biti organizovan kao profesionalna borba ili kao egzibicija, posebno imajući u vidu godine Tajsona, koji će u julu napuniti 58 godina.

Detalje tek treba da odobri Odeljenje za licenciranje i regulativu Teksasa, koje reguliše boks u državi.
Tajson nije boksovao još od novembra 2020. godine i egzibicije sa Rojom Džonsom mlađim. Taj duel završen je nerešeno.

Nekadašnji svetski šampion je na društvenim mrežama objavio snimke svojih treninga, na kojima izgleda da je u formi, ali je boks opasan posebno za osobe u njegovim godinama.

Državna sportska komisija Kalifornije zahtevala je da njegov meč protiv Džonsa bude egzibicija, odnosno malo jači sparing.

Pol je postao poznat kao Jutujuber, pre nego što je pre četiri godine počeo karijeru boksera. On je dobio devet od 10 mečeva uz šest nokauta, uglavnom protiv neistaknutih takmičara, uključujući nekolicinu MMA boraca i kolegu Jutjubera.

Jedini poraz pretrpeo je prošle godine od Tomija Fjurija.

„Želim da postanem svetski šampion i sada imam priliku da se dokažem protiv najvećeg svetskog šampiona u teškoj kategoriji, najgadnijeg čoveka na planeti i najopasnijeg boksera svih vremena. Vreme je da Gvozdenog Majka pošaljemo na spavanje“, naveo je Pol na društvenoj mreži X.

Tajson je jedan od najboljih boksera svih vremena, bio je neprikosnoveni svetski šampion teške kategorije od 1987. do 1990. godine. Karijeru je završio 2005. godine sa 50 pobeda, od kojih 44 nokautom.

„Veoma se radujem što ću ući u ring sa Džejkom Polom na AT&T stadionu u Arlingtonu, Teksasu. On je tokom godina porastao kao bokser, tako da će biti zabavno videti šta volja i ambicija ‘dečka’ može da uradi protiv iskustva i sposobnosti GOAT (najboljeg svih vremena)“, rekao je Tajson.

Foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari